-CHP Muratpaşa Meclis Üyesi Hüseyin Sarı, Antalya esnafının krizde ayakta kalmak için çaba sarf ettiğini belirterek, “Antalyalıları tekrar Güllük Caddesi’ne çekmek, buradan alışveriş yapmalarını sağlamak ve caddeyi canlandırmak için kent dinamikleriyle ortak hareket etmeliyiz” dedi.

 

-Sarı, “Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, Antalya Esnaf ve Sanatkarları Odası, Muratpaşa ve Büyükşehir belediyeleri ile esnafın da dahil olacağı bir oluşum gerçekleştirebilirsek Güllük Caddesi’nin tekrar eski şaşaalı günlerine gelmemesi için bir neden göremiyorum” diye konuştu.

CHP Muratpaşa Meclis Üyesi Hüseyin Sarı, son dönemde yaşanan ekonomik krizin Güllük esnafını da olumsuz etkilediğini söyledi. Aynı zamanda Güllük Caddesi’nde bulunan işyerinde gözlükçülük yapan Sarı, Antalya esnafının ekonomik durumunun genelde ülke ile paralellik arz ettiğini hatırlatarak, “Ülkenin içindeki durum neyse Güllük’teki durumda o” diye konuştu.

 

DEĞİŞİMİ GERÇEKLEŞTİREMEDİK

Son yıllarda Güllük Caddesi’nin beklenen sıçramayı yapamadığının altını çizen Sarı, “Güllük Caddesinin en büyük dezavantajı, Antalya’da geleneksel mağazaların dışında AVM kültürünün yaygınlaşması, Markantalya ve Özdilek gibi AVM’lerin açılması sonrasında esnaf kendisinden beklenen değişimi gerçekleştiremedi. Vitrinlerini, fiyat etiketlerini, giyimini, kuşamı değiştiremedi. Bu yüzden ilk zamanlarda müşteri profilinde ciddi bir düşme oldu. Beklenen albeniyi birçok firma yaratamadı. Uyum sağlayanlar oldu ama yeterli seviyede değildi” diyerek esnaf adına özeleştiride bulundu.

 

BİR ŞEYLER YAPMAK LAZIM

Güllük Caddesine büyük firmaların ilgi göstermesi ve mağaza açmasıyla bir hareketlilik yaşandığını ifade eden Sarı, “Bunun avantajlarının yanı sıra aynı iş kolunu yapan işyerlerinde sıkıntılar da yarattı. Özelikle tekstil satan işyerleri zorlandı. Bu yüzden para kazanmak zorlaştı. Antalyalıları tekrar Güllük Caddesi’ne çekmek, buradan alışveriş yapmalarını sağlamak için bir şeyler yapmak lazım. Caddenin görselliğini, işlevselliğini ve trafikle ilgili sorunlarını çözmemiz lazım. Biz daha önce Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ve Antalya Esnaf ve Sanatkarları Odası ile ortaklaşa yaptığımız Güllük Caddesini hareketlendirecek, canlandıracak aktiviteleri tekrar hayata geçirmek durumundayız. Bunu yapmak için AESOB, ATSO, Muratpaşa ve Büyükşehir belediyeleri ile esnafın da dahil olacağı bir oluşum gerçekleştirmek lazım” diye konuştu.

 

ESNAF BİRLİK OLMALI

Güllük esnafının elini taşın altına koymasını ve hep birlikte hareket etmesi gerektiğini kaydeden Sarı,”Güllük Caddesinin değişimine önce esnafın inanması ve sahip çıkması lazım. Eğer bu gerçekleşmezse, ayaklardan biri eksik oluyor ve beklenen değişim gerçekleşmiyor. Herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. ‘Siz yapın ben desteklerim’ demek yeterli olmuyor. Buradaki maalesef bazı esnaf arkadaşlarımız, bizim kurduğumuz Güllük Esnafları Derneği’ne sahip çıkmadı. Dernek fiyat etiketleri, giyim kuşam, vitrin dizaynı ve cadde düzenlemesi konusunda belediyelerle ortak çalışma gerçekleştirebilirdi. Bunu yapamadık. Ama önümüzdeki dönem niye bunu gerçekleştirmeyelim. Çünkü Antalya’da Güllük gibi denize açılan bir caddemiz yok. Eğer birlik olabilirsek Güllük Caddesi’nin tekrar eski şaşaalı günlerine gelmemesi için bir neden göremiyorum” dedi. Kubilay ELDEMİRCİ

 

  

Editör: TE Bilisim