Hasta ve Engelliler ile Yakınları Hakları Derneği (HEYAD), engelli sporcuların isteğini kırmadı ve onları 10 Kasım’da Anıtkabir’e götürdü.

 

ANITKABİR’İ İLK KEZ GÖRDÜLER

Hasta ve Engelliler ile Yakınları Hakları Derneği (HEYAD), Antalya’da bir grup engelli sporcunun isteği üzerine 10 Kasım tarihinde Ankara’ya bir gezi düzenleyerek Anıtkabir ziyareti gerçekleştirdi.

Hasta ve Engelliler ile Yakınları Hakları Derneği (HEYAD)Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Ayhan ve Başkan Yardımcı Ünal Ayhan, yaptıkları açıklamada bugüne kadar Anıtkabir’i görmeyen sporcuların, aileleri ve antrenörlerinin katıldığı gezinin zor şartlarda düzenlendiğini ancak sporcuların memnuniyetinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

 

 ZOR ŞARTLARDA ÇALIŞIYORLAR

Ayhan, Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Spor Kulübü’nde yarışan sporcuların çok zor şartlar altında çalışmalarını sürdürdüğünü de hatırlatarak, “Engelli sporcular, belediye adına mücadele etmelerine karşın servis yerine kendi imkanlarıyla antrenmanlara gidip öğle yemeklerini bile kendi imkanlarıyla yiyorlar. Açıkçası çok zor şartlar altında çalışıyorlar. Yetkililerin halter sporuyla uğrayan 6 engelli sporcumuzun seslerini duymalarını istiyoruz. Normal bir sporcu hangi haklara sahipse, engelli sporcularımız da aynı haklara sahip olmalı” dedi. Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim