Konyaaltı Belediye Başkanı Böcek, AKP İl Başkanı Taş’ın, “Muhittin Böcek ile 2009-2014 seçimlerinden önce görüşmelerimiz oldu. O dönemde Konyaaltı için görüşmüştük, çeşitli sebeplerle olmadı” şeklindeki sözlerinin tamamen asılsız olduğunu söyledi.

 

ÇARESİZLİK İÇİNDELER

 

CHP’nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı Adaylığı’na en yakın isimler arasında yer alan Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek için AKP İl Başkanı Ethem Taş tarafından gündeme getirilen iddialara cevap gecikmedi. CHP’li Böcek, “Sayın Taş’ın yaptığı bu açıklamalardan da anlaşılıyor ki önümüzdeki yerel seçimler konusunda bir telaş yaşıyorlar. Bu tür asılsız iddialarla gerek partimi, gerek ise şahsımı karalamaya çalışmaları içinde bulundukları çaresizliği gösteriyor” dedi. Böcek, bir İl Başkanının, asılsız iddialar ile gündeme gelmesini doğru bulmadığını kaydederek, “25 yıldır siyasetle uğraşan bir büyüğü olarak kendisine tavsiyem, bu tür polemiklerle gündem oluşturmaya çalışmamasıdır” dedi.

 

 

Konyaaltı Belediye Başkanı Böcek, AKP İl Başkanı Taş’ın,  siyaset kulislerini hareketlendiren Muhittin Böcek ile 2009-2014 seçimlerinden önce görüşmelerimiz oldu. O dönemde Konyaaltı için görüşmüştük, çeşitli sebeplerle olmadı” şeklindeki sözlerini yalanladı. Böcek, “Sayın Taş’ın yaptığı bu açıklamalardan da anlaşılıyor ki önümüzdeki yerel seçimler konusunda bir telaş yaşıyorlar. Bu tür asılsız iddialarla gerek partimi, gerek ise şahsımı karalamaya çalışmaları içinde bulundukları çaresizliği gösteriyor”

Muhittin Böcek, yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi : “AKP İl Başkanı İbrahim Ethem Taş’ın katıldığı bir toplantıda şahsımla ilgili, “Muhittin Böcek ile 2009-2014 seçimlerinden önce görüşmelerimiz oldu. O dönemde Konyaaltı için görüşmüştük, çeşitli sebeplerle olmadı” şeklindeki iddiaları tamamen asılsızdır. Sayın Taş veya herhangi bir AKP’li yöneticiyle bu anlamda ne bu gün, ne de belirtilen tarihlerde bir görüşmem söz konusu olmamıştır. Bu iddiaların seçime yakın bir dönemde ortaya atılması çok manidardır. Bir İl Başkanının, böylesi asılsız iddialar ile gündeme gelmesini doğru bulmuyor, kendisine de yakıştıramıyorum. 25 yıldır siyasetle uğraşan bir büyüğü olarak kendisine tavsiyem, bu tür polemiklerle gündem oluşturmaya çalışmamasıdır.”

AKP’LİLER TELAŞ İÇİNDE

“Herkes tarafından bilinmektedir ki; 2009 yılında Cumhuriyet Halk Partimin adayı olarak girdiğim seçimlerde, halkımın da desteğiyle yüzde 60,6 oy aldım. Sayın Taş’ın mensubu olduğu parti ise yüzde 23,4 oranında oy alabilmiştir. 2014 seçimlerinde ise sonuç farklı olmamıştır. Kaldı ki bu kadar yüksek oy oranıyla seçilen hiçbir belediye başkanı, başka bir partiye geçmeyi düşünmez. Sayın Taş’ın yaptığı bu açıklamalardan da anlaşılıyor ki önümüzdeki yerel seçimler konusunda bir telaş yaşıyorlar. Bu tür asılsız iddialarla gerek partimi, gerek ise şahsımı karalamaya çalışmaları içinde bulundukları çaresizliği gösteriyor. 4 dönem Belediye Başkanlığı yapmış bir Antalya sevdalısıyım. Ne Antalya’ma ne de Partime olan sevdamdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Böylesi asılsız iddialarla, kavgayla uğraşmadan siyasi nezaket kuralları içinde hep birlikte azim ve kararlılıkla Antalya’mız için çalışmalıyız. Tüm Antalya halkıma saygılarımla.”(Haber Merkezi)

                                                                           

 

 

Editör: TE Bilisim