‘Yarını Kodlayanlar Kodlama Tırı’ ANSİAD Girişimcilik Günleri paydaşı Habitat Derneği, Türkiye Vodafone Vakfı işbirliğinde, T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı desteği ve ANSİAD yerel işbirliğinde Antalya’da 400 öğrenciye kodlama eğitimi verdi.

 

Dijital geleceğe hazır nesillerin yetiştirilmesi hedefiyle “Yarını Kodlayanlar” projesi kapsamında, Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (ANSİAD) yerel işbirliğinde Habitat Derneği, Türkiye Vodafone Vakfı işbirliğinde ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın desteğiyle kodlama eğitimi verildi. Antalya’nın Kepez İlçesi’nde bulunan Aslanlar İlköğretim ve Ortaöğretim Okulu’nda ‘Yarını Kodlayanlar Eğitim Tırı’nda düzenlenen eğitimlerle, yaşları 7-14 arasında değişen yaklaşık 400 Antalyalı çocuğa teknolojinin dili kodlama öğretildi. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Antalya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Semra Bekar, Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Solak, ANSİAD Başkanı Sadi Kan, ANSİAD Girişimcilik Komitesi Başkanı Işık Yargın ve Antalya Lions Kulüpleri temsilcilerinden oluşan bir heyet ‘Kodlama Tırı’nın çalışmalarını yakından görmek amacıyla öğrencilerle bir araya geldi.

 

DİJİTAL DÜNYANIN DİLİ KODLAMA

ANSİAD Basın Ofisi’nden verilen bilgiye göre, Aslanlar İlköğretim ve Ortaöğretim Okulu’ndaki öğrencilerin programlama hakkında fikir sahibi olduklarını ve yaratıcılıklarının geliştiğini dile getiren ANSİAD Başkanı Kan, “Dijital dünyanın dili kodlama ve çocuklar kod yazmaya başladığında Türkiye dijitalleşerek yerli yazılım teşvik edilecek.  Türkiye bu etkinlikler sayesinde gelecekte teknolojiyi tüketen değil, üreten nesillere sahip olacak” dedi. Yarını Kodlayanlar Tırı’ndan bahseden Başkan Kan, “2 binin üzerinde öğrenciye eğitim veren bir okul, kodlama eğitiminde 25 kişilik sınıflar olması gerekirken öğrenci talebinin çokluğu nedeniyle 35-38 kişiye eğitim verilmek üzere sayı arttırıldı. Verilen derslerde çocuklarımızı algoritmik ve matematiksel düşünceyle tanıştırmak, çocuklarımıza bilgisayarı tanıtmak, nasıl düşüneceğini ve nasıl bir çözüm içerisinde olacağını öğrenmesini hedefliyoruz” diye konuştu. Kodlama eğitimine katılan öğrencilerin yarın ülkemize hizmet verecek önemli isimler olacağının altını çizen Kan, “Günde ortalama 100 kişiye ulaşıyoruz. Eğitim süresi içerisinde 400’ü aşkın öğrenciyle bu hizmeti tanıştırmış, vermiş oluyoruz. Burada aldıkları eğitimle kodlamayı tanıyorlar, bir sonraki aşamada yazılımı öğrenecekler” dedi.

20 BİN ÇOCUĞA DAHA ULAŞILACAK

“Yarını Kodlayanlar” projesiyle Türkiye’nin dört bir yanında yaşları 7-14 arasında değişen çocuklara kodlama eğitimi veriliyor. Projeyle, Ağustos 2016’dan bu yana 30 ilde 12 bini aşkın çocuğa ulaşıldı. Üçüncü yılına giren “Yarını Kodlayanlar” projesi kapsamında 20 bin çocuğa daha kodlama eğitimi verilecek. Böylece, Nisan 2019 sonuna kadar tüm Türkiye’de toplam 60 ilde 30 binin üzerinde çocuk kodlama ile tanışmış olacak.(Haber Merkezi)

 

Editör: TE Bilisim