Eğitim İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Fatin Iltar, Kepez ilçesindeki Şehit Çetin Çakmak Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı ve fıkıh dersi öğretmeni Harun K’nın Atatürk'e hakaretten gözaltına alınmasıyla ilgili konuştu: “Bu tür insanların eğitim camiasında yeri yok.”


Eğitim ve Bilim İşgörenleri (Eğitim İş) Sendikası Antalya Şube Başkanı Fatin Iltar, Kepez ilçesindeki Şehit Çetin Çakmak Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı ve fıkıh dersi öğretmeni Harun K’nın Atatürk'e hakaretten gözaltına alınmasıyla ilgili Akdeniz GERÇEK’e konuştu.

 

KİMSEYE HAKARET ETTİRMEYİZ

Öğrencilerin oluşturduğu köşedeki Atatürk fotoğrafına bakan Harun K.'nin, "İndirin bunu, hain hain bana bakıyor" dediğinin iddia edildiğini ve olayla ilgili İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce de soruşturma başlatıldığını hatırlatan Iltar, “Değerlerimizi saygısızlıkta bulunan ve hakaret eden insanların eğitim camiasında olması bizi son derece üzmektedir. Biz bu tür insanların bizim camiamızda olmasını istemiyorum. Biz Eğitim-İş olarak zaten Atatürk’ümüze, Cumhuriyetimize, değerlerimize sahip çıkan bir kurumuz. Bu konuda çok hassasız, kimseye hakaret ettirmeyiz” dedi.

 

BÜYÜK SAYGISIZLIK

Iltar, önümüzdeki cumartesi günü yapılacak 10 Kasım törenleri nedeniyle bazı okul ve kurumlarda törenlerin 9 Kasım Cuma günü ya da 12 Kasım Pazartesi günü yapılması için istekler geldiğini hatırlatarak, “Bu resmen saygısızlıktır, terbiyesizliktir. Buna asla izin vermeyiz. Bunun takipçisi olacağız. Hem hukuksal anlamda hem de basın yoluyla bu kişileri teşhir etmeye ve Şikayet etmeyi sürdüreceğiz” diye konuştu. Kubilay ELDEMİRCİ

 

  

Editör: TE Bilisim