Büyükşehir Belediyesi'nin geçen yıl TÜRGEV’e tahsis ettiği öğrenci yurdunun bu yıl ikinci bir protokolle İlim Yayma Cemiyeti'ne verilmesi meclisi gerdi. CHP grubunun ortaya çıkardığı iki ayrı protokol tartışmalara yol açtı

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Kasım Ayı Olağan Meclisi 132 gündem maddesiyle gerçekleşti. Başkan Menderes Türel’in yokluğu nedeniyle meclisi Başkan Vekili Mesut Kocagöz yönetti. 390 gündem maddesinin karara bağlandığı mecliste AKP ve CHP grubu arasında zaman zaman küçük tartışmalar yaşandı. Görüşmeler sırasında CHP grubunun sorusu üzerine geçtiğimiz yıl protokolle Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'na (TÜRGEV) tahsis edilen ve yurt olarak işletilen bina ile ilgili ikinci bir protokol olduğu ortaya çıktı. Zaman zaman tartışmaların yaşandığı mecliste 2014’te protokolle Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'na (TÜRGEV) tahsis edilen, tahsise ilişkin yetki kararı CHP’li Songül Başkaya tarafından yargıya taşınan yurt olarak işletilen binalar ile ilgili ikinci bir protokol olduğu ortaya çıktı.

İKİ AYRI PROTOKOL YAPILMIŞ

Meclis Başkanı Kocagöz, maddeye yönelik Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici’den konuyla ilgili açıklama yapmasını istedi. Ekici, söz konusu yurdun 3'er yıl arayla protokolünün imzalandığını açıkladı. Bunun üzerine tekrar söz alan CHP’li Çevikol, kendilerine verilen protokolde binanın bir yıllığına İlim Yayma Cemiyeti'ne tahsis edildiğine yönelik bilgi olduğunu dolayısıyla ortada iki ayrı protokol olduğunu söyledi. Başkan Kocagöz, bunun üzerine bürokratların doğru protokolü bularak tekrar bilgilendirme yapılmasını istedi.

YARGI KORKUSU KARAR DEĞİŞTİRTTİ

Mecliste Kaş’taki bir resmi kurum alanının, konut ve park alanına dönüştürülmesine yönelik gelen nazım imar plan değişikliğine ilişkin bir madde de CHP grubunun baskısıyla imar komisyonuna gönderildi. CHP grubu, maddenin 2 buçuk yıl önce komisyonda görüşüldüğünü, bugüne kadar neden meclise gelmediğini sordu ve meclisten geçmesi durumunda maddeyi yargıya taşıyacaklarını belirtti. Bunun üzerine AKP grubu, daha önceki kararını değiştirerek maddenin imar komisyonuna gönderilmesine yönelik oylama yaptı. Madde, oy çokluğuyla imar komisyonuna sevk edildi.

İlçe belediyelerden gelen maddeler ile ilgili komisyon raporları doğrultusunda yapılan oylama sonrası 39 madde karar bağlandı. Meclisin devam toplantısı 9 Kasım Cuma günü 14.30’daBüyükşehir Meclis Toplantı Salonu’nda yapılacak. Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

Editör: TE Bilisim