AKP’de yerel seçimler için adaylık başvuruları dün başladı. AKP Genel Merkezi, halen görevde olan belediyi başkanlarının aday adaylığı başvurusu yapmamasını istedi.  Bu durumda aralarında Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün de bulunduğu 800 belediye başkanı adaylık başvurusu yapmayacak.

AKP’de  yerel seçimler için aday adaylığı başvuruları dün başladı.   Aday adayı olmak isteyenlerin internet üzerinden başvuru yapması yetecek. AKP Genel Merkezi,  halen görev yapan AKP’li 800

 belediye başkanından kimleri aday göstereceğine karar verecek. Bu başkanlar adaylık başvurusu yapmayacak. AKP, yerel seçimlerde aday göstereceği isimlerle ilgili çalışmayı hızlandırırken, kasım ayı boyunca partinin genel merkezinde hummalı bir çalışma yürütülecek.

 

 

AKP Genel Merkezi’ne yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre, yerel seçimlerde büyükşehir belediye başkanı aday adaylarından 10 bin, nüfusu 100 binin üzerinde olan il belediye başkanı aday adaylarından 5 bin, nüfusu 100 bin ve daha az olan il belediye başkanı aday adaylarından 3 bin lira alınacak. Kadın ve genç adaylar, belirlenen aidatların yarısını, engelli adaylar ise dörtte birini ödeyecek.

 MEVCUT BAŞKANLAR BAŞVURUDA BULUNMAYACAK

AKP’de mevcut belediye başkanları başvuruda bulunamayacak. Türkiye genelinde 800 belediye başkanı bulunan parti, 18 büyükşehir, 49 il ve 558 ilçeyi belediye başkanları aracılığıyla yönetiyor. Aday adayı olmak isteyen kamu görevlileri ve teşkilat mensupları için Yüksek Seçim Kurulu’nun(YSK) son tarih 1 Aralık 2018. Ancak müracaat etmek isteyenler istifalarını vermek zorundalar.

 

 

TEŞKİLAT TEMAYÜL YOKLAMASI  YAPILACAK

 

Kasım ayı içinde, müracaatların alınmasından sonraki  18 Kasım Pazar günü temayül yoklaması yapılacak..  Burada da e-temayül sistemi şeklinde yeni bir usul uygulanacak.  Tüm Türkiye'de bir günde, 10:00-16:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.  Saat 16:00'da Temayül Yoklaması sonlandırıldığında sonuçlar AKP Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önüne düşecek. (Haber Merkezi)

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim