ZMO Antalya Şube Başkanı Vural Şahin, AKP’nin yaklaşan yerel seçimler öncesinde Kırcami’nin oy potansiyelini de düşünerek halkın gözünü boyamaya çalıştığını iddia etti. Şahin, Kırcami planlarının teknik hatalarından dolayı iptal edildiğini de belirterek, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde kent dinamikleri ve konunun muhatabı meslek odalarının temsilcileriyle bir araya gelinip sağlıklı bir planlama yapılmasını da önerdi.

 

Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Antalya Şube Başkanı Vural Şahin, iptal edilen Kırcami planlarıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kırcami planlarının teknik hatalarından dolayı iptal edildiğini vurgulayan Şahin, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde kent dinamikleri ve konunun muhatabı meslek odalarının temsilcileriyle bir araya gelinip sağlıklı bir planlama yapılmasını önerdi.

TEKNİK HATALAR İPTAL ETTİRDİ

Vural Şahin, şöyle konuştu: “Kırcami’nin imar planlarıyla ilgili konunun uzmanları dışında herkes olumlu düşünüyor ve projeye ‘geçti’ gözüyle bakıyordu. Bölgede halkı da bu sözlere inanarak 30 yıllık bir hayalin sona ereceğini umuduyla yaşıyor ve dört gözle sürecin tamamlanmasın bekliyordu. Hatta birçoğu müteahhitlerle bile anlaşmıştı. Çevre Mühendisleri Odası ve Harita Kadastro Mühendisleri Odası’nın da dediği gibi Kırcami planlarının içeriğindeki teknik hatalarından dolayı bu planlar iptal edildi. Bu alınan karar da son derece doğrudur. Ama şu da bir gerçektir, Kırcami artık imara açılacaktır. Bunun önünde kimse duramaz.”

BİZ YAPTIK OLDU MANTIĞI

“Ama bu konunun uzmanı birçok arkadaşımızın da dediği gibi bu plan yapılırken kesinlikle ‘biz yaptık oldu’ mantığıyla hareket edilmemelidir. Her şeyin bir yolu yordamı, teknik detayları vardır. Hatta bu konuda uzmanların ciddi uyarıları olduğunu dün gibi hatırlıyorum. Dolayısıyla siz bunları göz ardı edilemezsiniz. Umarım bundan sonra Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde kent dinamikleri ve konunun muhatabı meslek odalarının temsilcileriyle bir araya gelinip sağlıklı bir planlama yapılır.”

İŞİN KOLAYINI KAÇILMAMALI

“Neden Kırcami planlarının iptal olduğunun iyi irdelenmesi lazım diye düşünüyorum. Bu konuda da Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel çok önemli görevler düşüyor. Ama buna kestirmeden ‘dava açacağız’ dediniz mi işin kolayına kaçmış oluyorsunuz. Bu işin özünden uzaklaşmadan çözümler bulmalıyız. Planla ilgili teknik konularda düzeltmeler yapılmalı.”

AKP’NIN SİYASİ HAMLELERİ!

ZMO Antalya Şube Başkanı Vural Şahin, AKP’nin yaklaşan yerel seçimler öncesinde bölgenin oy potansiyelini de düşünerek halkın gözünü boyamaya çalıştığını da iddia etti. AKP İl Başkanı Ethem Taş ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Menderes Türel’in açıklamalarını siyasi bir hamle olarak nitelendiren Şahin, şöyle dedi: “AKP İl Başkanı Ethem Taş bundan bir kaç ay önce, ’Biz Muratpaşa Belediyesi’ni kazanacağız’ dedi. Niye böyle bir açıklama yaptı? Çünkü Kırcami bölgesi Muratpaşa’nın kalbi konumunda ve oy potansiyelinin çok olduğu bir yer. İptal kararının ardından bu kez AKP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kırcami planlarının iptal kararının nihai bir karar olmadığına yönelik bir açıklama yaptı ve ‘Hukuki süreç tükenmemiştir. İstinaf Mahkemesi'ne itiraz ederek halkımızın bu konudaki sorununu çözmek adına gerekli çalışmaları yürütüyoruz’ diye konuştu. Bu açıklamalar niye yapılıyor? Amacı belli; yerel seçimler öncesinde halkın gözünü boyamak için. Dolayısıyla bu yapılanlar siyasi bir hamledir. Ben bunu böyle algıladım. Bu görüşümün çok da yanlış olduğunu düşünmüyorum.” Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

Editör: TE Bilisim