Konyaaltı Belediyesi tarafından tahsis edilen Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği Antalya Temsilciliği açıldı. Muratpaşa İlçesi Altındağ Mahallesi’nde bulunan derneğin açılışına Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, CHP Antalya milletvekili Aydın Özer, milletvekilliği için Antalya Büyükşehir ve Muratpaşa Belediyesi Meclis Üyeliğinden istifa eden Songül Başkaya ve davetliler katıldı.

 

 

KAHRAMAN ÇOCUKLAR

Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) Kurucusu ve Genel Başkanı Saadet Özkan, bir hikayeleri olduğunu bunu hep birlikte başardıklarını belirterek, ”İzmir Menderes’te 6 tane kız çocuğu var ve onlar bu hikayenin temelini oluşturuyor. Çünkü onlar öğretmenleri tarafından cinsel istismara uğradı. Ben de o köy okulunda öğretmendim. O istismarcı öğretmen 22 sene boyunca yani 4 kuşak bu köyde görev yaptı. Bu 6 kız büyük bir kahramanlık gösterdi. 4 sene boyunca hukuksal bir mücadeleyi ben bu çocuklarımla birlikte verdim. Bu mücadeleyi bizim genel başkan yardımcımız Yücel Ceylan ile birlikte, bu çocuklarla ve ailelerimiz de dahil olmak üzere başlattık. Ülkemizde cinsel istismar yaşayan çocuklar bu istismarı ömür boyu unutmuyorlar. Bu yaşadıkları onların yüreğinde bir yangın gibi kalıyor. Biz de ülkemizde bu işi örtbas edenlere, konuşmayanlara, görev yerini değiştirenlere, çocukların çığlığını duymayanlara ‘susmayın, konuşun, ihbar edin, yargıya taşıyın’ diyoruz” diye konuştu.

CHP Antalya milletvekili Aydın Özer ise yaptığı konuşmada TBMM’de çocuk haklarıyla ilgili iki tane yasa teklifi verdiklerini hatırlattı. Özer, bunlardan birisinin uzmanların görüşleri doğrultusunda çocukları izleyen özel bir komisyon kurulması olduğunu kaydetti.

ÇOCUKLARA DESTEK OLACAĞIZ

Son olarak söz alan Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek de Saadet öğretmenimize ve UCİM’de emeği geçen bütün herkese cinsel istismara uğrayan bu çocuklarımızı yalnız bırakmadıkları çok çok büyük minnettarlığımızı sunuyoruz. Biz de Konyaaltı belediyesi olarak bu yolda UCİM’in Antalya temsilciliğinin açılmasını katkı koymaya çalıştık. Biz de burada elimizden geldiğince çocuklarımızın eğitimlerine yardımcı olmaya çalışacağız” diye konuştu. Senem KÖR

 

 

 

Editör: TE Bilisim