Tarihi İpek Yolu’nun deniz yolu ile Avrupa’ya ulaşmasını sağlayan en kritik limanlarından biri olan Antalya, İpek Yolu Belediye Başkanları Forumunun 13.’süne ev sahipliği yapıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen 13. İpek Yolu Belediye Başkanları Forumu Su Otel’de başladı. Foruma, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Dünya Vatandaşları Örgütü Başkanı Dr. Young Hoon Kwaak, Türk Konseyi Genel Sekreteri Büyükelçi Baghdad Amreyev, Çin Turizm Odası Başkanı Hong Kong Milletvekili Peter Wong, Afganistan İslam Cumhuriyeti Bayındırlık ve İskan Bakanı Roshaan Wolusmaal, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 30 ülkeden, 60 şehirden 42 belediye başkanı, 2 vali ile birlikte yaklaşık 200 katılımcının iştirak ediyor.

CAHİLLİĞİMİZİ BİLGELİĞE DÖNÜŞTÜRDÜK

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, 13. İpek Yolu Belediye Başkanları Forumu’nun açılış konuşmasını yapan Dünya Vatandaşları Örgütü Başkanı Dr. Young Hoon Kwaak sadece kendi şehri ya da ülkesiyle değil, tüm dünya ile iletişim kurabildiğini belirtti. Kwaak, “Birbirimizle konuşmaya başlayarak cahilliğimizi bilgeliğe dönüştürebiliriz. 12 yılda globalization diye bir şey öğrendik. Çok yeni bir kavram bu. Bu kavramla artık bölünmüş değiliz. Kavga etmiyoruz. Artık yerelleşme ve küreselleşme arasında bir kavga yok. Yerel farklılıklarımızı barındırmayı öğrendik artık. Bunları kutlamayı öğrendik. Eski cahilliğimizi bilgeliğe dönüştürdük. Yukarıdan aşağı bir yönetim anlayışı içinde değiliz” diye konuştu.

ORTAK KÜLTÜRÜ KEŞFETMELİYİZ

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’de hoş geldiniz konuşması yaparak, Antalya’nın, Akdeniz medeniyetlerinin izlerini taşıyan, tarih ve tabiat zengini şanslı bir şehir olduğunu belirtti. Antalya’nın hem turizm hem ticaretiyle dünya barışına katkı yaptığına vurgu yapan Başkan Türel, “Otellerimizde aynı anda her din ve kültürden insan birlikte tatil yapıyor. Avrupalı, Rus, Kazak, İsrailli, İranlı, Katarlı, Cezayirli gibi çok sayıda milletten misafirlerimiz Antalya’da barış ve kardeşliği yaşıyor. Önümüzdeki yıl Hindistan ve Çin’den Japonya’dan da de misafirlerimizin artmasını bekliyoruz. Turizmle ortak kültürümüzü keşfetmeliyiz, dostluğumuzu güçlendirmeliyiz. Ticaretle ekonomik gelişmemizi hızlandırmalıyız. Kültürel işbirliğiyle gençlerimiz ortak geleceğe birlikte yürümelidir” dedi.

BAKAN ERSOY’DAN ÖNERİ

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy da katılımcılara “Büyük bir aile olmayı başarmışsınız” diye seslenerek İpek Yolunun hem ticarete hem sosyo kültürel yapıya ve hepsini içeren turizme katkısının tartışılamayacağını söyledi. Bakan Ersoy şöyle konuştu:  “Bu kapsamda bölgesel yönetimlere büyük görev düşüyor. Onlar ne kadar istekli olursa merkezi hükümeti ikna etmeleri yönlendirmeli kolay oluyor. Sizlerin işbirliği bizleri yönlendirecektir.” Haber Merkezi


 

Editör: TE Bilisim