GERÇEK YAZMIŞTI!

Real Alışveriş Merkezi’nin yıkımı sonrasında 2 yıldır boş kalan alana caddeden komşu olan belediye parseli dün satışa çıktı. Özel Proje Alanı olan 4 bin metrekarelik alanın satışı kapalı zarf usulü ile gerçekleşti ve gazetemizin de yazdığı gibi beklenen oldu. İhaleye tek katılımcı olarak AVM projesini hayata geçirecek firma girdi Kuzguncuk Gayrimenkul Yatırım İnş. Turizm. San. ve Tic. A.Ş. adına Murat Özgümüş, ihaleyi, 7 milyon 150 bin TL ile aldı.

 

…………………

Muratpaşa İlçesi’ndeki Antalya Devlet Opera ve Balesi hizmet binasına komşu olan Real Alışveriş Merkezi’nin yıkımının ardından yaklaşık 95 bin metrekarelik inşaat alanına sahip Kozzy AVM için hazırlanan ÇED raporuna karşın 2 yıldır boş kalan alana caddeden komşu olan belediye parseli dün kapalı zarf usulü satışa çıktı. Özel Proje Alanı olan 4 bin metrekarelik alanın satışına tek katılımcı olarak AVM’nin sahibi Kuzguncuk Gayrimenkul katıldı.

 

PROJE ALANI BÜYÜTÜLMÜŞTÜ

 

Bilindiği gibi Real AVM 25 Eylül 2016 günü yıkılmıştı. Burada Kozzy AVM’nin yapılacağı duyurulmuştu. Antalya’nın en büyük AVM’si unvanını alacak olan AVM’nin proje sahibi Kuzguncuk firması ise projenin ÇED raporunu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunmuştu. İnşaat yapılamadığı gibi proje alanının büyüdüğü haberleri basına yansıdı. 178 milyar 180 milyon değerinde bir yatırım olan AVM’nin nasıl büyüdüğünün işareti Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yapacağı bu satış gösterildi. Ve o ihale dün gerçekleşti.

 

81 BİN 100 LİRA ARTIRARAK İHALEYİ ALDI

 

Haşim İşcan Kültür Merkezi’ndeki Antalya Devlet Opera ve Balesi’nin yanındaki yola cephe 12710 ada 14 parsel, 18 Ekim Perşembe günü (dün) saat 15.30’da satışa çıkarıldı. Yüzölçümü 4 bin 4 metrekare olan Özel Proje Alanı 7 milyon 68 bin 900 TL tahmini bedelle ihaleye çıktı. Kapalı zarf usulü ile Antalya Büyükşehir Belediyesi hizmet binasında Encümen Salonu’nda olan ihaleye Kuzguncuk Gayrimenkul Yatırım İnş. Turizm. San. ve Tic. A.Ş. adına Murat Özgümüş katıldı. Tek katılımcı olan ihaleyi Kuzguncuk Gayrimenkul Yatırım İnş. Turizm. San. ve Tic. A.Ş. adına Murat Özgümüş, 7 milyon 68 bin 900 TL’den başlayan ihaleyi, 7 milyon 150 bin TL’ye aldı. Senem KÖR

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim