Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AKP  İl Başkanı İbrahim Ethem Taş ile İnşaat Malzemecileri Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi Başkanı Şerafettin Şimşek’in düzenlediği kahvaltıya katılarak, site esnafının taleplerini dinledi.
Başkan Hakan Tütüncü, yaptığı konuşmada, “Siyasetçilerin seçim zamanında esnafla bir araya gelmesi, seçimlerden sonra onları bir daha ki seçimlere kadar unutması bizim kitabımızda yazmaz. Biz çeşitli zamanlarda esnafımızı ziyaret ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz. Önemli olan hemşehrilik hukukunu güçlendirmek ve kardeşliğimizi derinleştirmektir.” ifadesini kullandı.
 
“Esnaf sitelerini aydınlık günlere kavuşturduk”
Başkan Tütüncü, İnşaat Malzemecileri, Hurdacılar, Yeşil Antalya ve Akdeniz Sanayi sitelerinde yapılması gereken hizmetlerin tamamını yaptıklarını belirtti. Tütüncü, 2009’da göreve geldiğinde İnşaat Malzemecileri Sitesi’nin, yollarıyla, yeşil alanlarıyla ve imar durumuyla Kepez’in kanayan bir yarası olduğunu hatırlatarak, şunları söyledi: “Kooperatifimizi sıkıntılı günlerden çıkarıp, aydınlık günlere kavuşturma arzusu içerisinde olduk. Aynı şekilde Hurdacılar,  Akdeniz Sanayi Sitesi ile Yeşil Antalya Sanayi Sitesi’nin de sıkıntıları vardı.  Problemleri çözmek için kooperatiflerimizin başkanlarıyla sıra dışı bir mesai yürüttük. Geldiğimiz noktada esnaf sitelerinin çözülmesi gereken problemlerini çözdük ve yapılması lazım hizmetleri gerçekleştirdik.”

“Sanayide üretime katkı verecek cengâverler var”
Kepez Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, üretim ekonomisinin ayağa kaldırılması gerekliliğine işaret eden Tütüncü, konuşmasını şöyle sürdürdü:  “İlçemizdeki sanayi sitelerimizin içerisinde üretim yapabilecek, teknolojilerini geliştirerek ticari şirketlerini geleceğe güçlü bir şekilde taşıyabilecek cengâverler var. O zaman bizim bu cengâverleri desteklememiz lazım. Özellikle Akdeniz ve Yeşil Antalya siteleri için söylüyorum 35-40 yıl önce yapılmışlardı. Bu zaman içerisinde dünyada çok şey değişti. Bugün kabına sığamayan bir sanayi topluluğu haline geldiler.(Haber Merkezi)

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim