TAHLİYE EDİLMESİ GEREKİYORDU!

Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Murat Şimşek, Meltem Mahallesi’nde 2012’de yıkılan balıkçı pazarının yerine açılan ve Paşa Çarşı adıyla hizmete giren tesislerle ilgili sözleşme ihlalleri ile ilgili iddialara açıklık getirdi. Şimşek, “Burayı kiralayan kişi, belediyeye karşı yıkım hükümlülüklerini yerine getirmediğinin farkında. Bu yüzden oranın bir an önce tahliye edilmesi gerekiyor. Ama onlar da hukuk yoluyla biraz zorluyorlar” dedi.

 

İHALEDEN BERİ TARTIŞMALI

Paşa Kafe’nin ortakları Tekin Güçtümer’in ve Mehmet Topaloğlu’nun işletmeciliğinde açılan çarşı için ilk ihale bilindiği gibi önce Tekin Güçtümer’e verilmişti. 1 milyonluk ihalenin iptalinden sonra açılan iki ayrı ihaleyle tüm ünitelerin Güçtümer’in ortağı olduğu Mehmet Sabit Topaloğlu’na 348 bin TL’ye verildiği öğrenilmişti.“Paşa Turunç Kafe”, “Paşa Değirmenci Baba”, “Paşa Barbun Balık Fast Food”, büfe, tekel bayi, kuruyemiş, şarküteri, manav işletmelerinin yer aldığı Paşa Çarşısı’nın arkasında Muratpaşa Belediyesi’nin dijital kütüphanesi, kurs merkezi ve çamaşırhanesi de bulunuyor.

 

------------

 

Muratpaşa İlçesi Meltem Mahallesi’nde 2012’de yıkılan balıkçı pazarının yerine Ümit Uysal’ın başkanlığında döneminde yapılan halk oylaması sonrası açılan ve Paşa Çarşı adıyla hizmete giren tesislerle ilgili ilginç gelişmeler yaşanıyor. İddiaya göre, Paşa Cafe yönetimi işletmeyi başka bir kişiye devretti. Sözleşmeye aykırı olmasına rağmen kafeye bir takım proje dışı uygulamalar yapıldı ve bu durum şikayet konusu oldu. Yine iddiaya göre Paşa Cafe, tabela değiştirerek işletmeye devam ediyor.

 

TAHLİYE KARARI DURDURULDU

Konuyla ilgili Akdeniz GERÇEK’in sorularını yanıtlayan Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Murat Şimşek, Paşa Cafe ile ilgili sözleşmelerin feshedildiğini belirterek, şöyle konuştu: “Bu işletme ile ilgili sözleşmeler feshedilmişti, encümen kararları çıkmıştı. Biz de belediye olarak tahliye işlemlerine başlamıştık. Biz tahliye işlemlerine başlayınca ‘bizi idari yoldan çıkartamazsınız, biz borçlar kanununa göre kiracının usulü böyle olmaması lazım’ diye kiracının tespiti davası açıldı ve ihtiyat-i tedbir kararı alındı ve tahliye durduruldu.”

 

İMARA AYKIRILIKLAR VAR

“Ayrıca biz orada ‘imara aykırılıklar’ olduğu için yıkım kararı aldık. Çünkü insanlar hukuki çerçeveden uzaklaştı ve her taraftan zorlamaya çalıştı. Sonuçta tutunmalarını gerektirecek haklı oldukları bir durum yok. Haklı olsalar zaten biz gerekeni yaparız. Çünkü bizler de hukukçuyuz ve hukuku savunuyoruz. Ama bu kez de İdari Mahkeme’den yürütmeyi durdurma kararı alındı.”

 

HUKUK YOLUYLA ZORLUYORLAR

Şimşek, Paşa Çarşı’yı kiralayan kişinin belediyeye karşı yıkım hükümlülüklerini yerine getirmediğinin farkında olduğunu da hatırlatarak, “Geçen hafta orada 7-8 tane yer işgal etmişlerdi. Geçen hafta bir kaç tane dükkanı boşalttılar ve bizim arkadaşlara teslim etmişler. Yani hem kiracılığının sonlandırılması ve tali işlemler için ihtiyat-i tedbir kararı var hem de yıkım işlemleri için yürütmeyi durdurma kararı var. Onlar kalkınca normal işlemler devam edecek. Burayı kiralayan kişi de belediyeye karşı yıkım hükümlülüklerini yerine getirmediğinin farkında. Her şey normal seyrinde devam etse zaten bizim konuyla ilgili bir şey yapmamıza gerek yok. Bu yüzden oranın bir an önce tahliye edilmesi gerekiyor. Ama onlar da hukuk yoluyla biraz zorluyorlar. Biz şuan için yasal süreci takip ediyoruz” diye konuştu. Senem KÖR

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim