Konyaaltı Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (KONYSİAD), Rixos Downtown Otel'de her ay düzenli olarak gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ekim ayı konuğu Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel oldu. Toplantıya Konyaaltı Kaymakamı Kamil Köten, Muratpaşa Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Antalya Liman Başkanı Erdoğan Bayram, Konyaaltı Tasarım Ofisi Başkanı Gaye Doğanoğlu, Migros Bölge Müdürü Sinan Yüksekdağ ve KONYSİAD üyeleri katıldı.

TÜREL’LE GURURLUYUZ

KONYSİAD Başkanı İlhami Kaplan, toplantının açılışında yaptığı konuşmada Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’i başarılı çalışmaları nedeniyle kutladı ve bir Antalyalı olarak kendisiyle gurur duyduklarını söyledi. Kaplan, önceleri kendisinin de Konyaaltı sahil projesiyle ilgili endişeleri olduğunu ancak proje tamamlandıktan sonra gördükleri karşında etkilendiği itiraf etti. Kaplan, Türel’in Boğaçayı projesi tamamlandıktan sonra da aynı takdiri almasını umduğunu vurguladı.

TRAFİK YOĞUNLUĞUNU DÜŞÜRDÜK

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise yaklaşık yarım saate yakın süre konuşmasında Antalya’ya kazandırdığı projeler hakkında bilgi verdi. Antalya’nın çok hızlı büyüyen bir dünya kenti olduğunun altını çizen Türel, “Antalya’da ortaya koyduğumuz vizyon Antalya’nın daha zengin bir şehir, yaşam kalitesi fevkalade yüksek bir şehir haline getirmek. Biz işte bunu başardık. Bunu sadece biz de değil bağımsız kurumlar söylüyor.  Antalya 5 büyük şehir arasında yoğun saatlerde trafik yoğunluğunu en düşük olan büyükşehir. Büyükşehirlerde ‘trafik sorunu hiç olmasın’ diyemezsiniz. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yok. Ama alacağınız tedbirlerle bu yoğunluğu milimize edebilirsiniz. Onun için katlı köprülü kavşaklar yapıyoruz. Onun için toplu ulaşımı yaygınlaştırmaya, raylı sistemi uzatmaya gayret ediyoruz” dedi.

DEVEYE HENDEK ATLATTIK

Konyaltı Sahil Projesiyle ilgili izin almak için deveye hendek atlattık. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne yazı yazdık. ‘Konyaaltı sahilinin deniz tarafını araç trafiğinden arındıracağı yaya yolu yapacağız’ dedik Kıyı koruma çizgisi var, yapamazsın’ dediler. Bu çizgi 1991 yılında çizilmiş. Peki tırların, kamyonların geçtiği bu yol kaç yılında yapılmış? 1996. Burası tırlar için araç yolu yapılıyorken kıyı koruma çizgisi vardı da, izin verildi de biz şimdi rapor verin dediğimizde neden izin vermiyorsunuz? İşte bu konuda izin almak için 3 kez yazı yazdık. En sonunda Sayın Bakanımızla görüştük ve ‘sen bakanlığa yazı yaz, ben bakanlık olarak o izni sana vereyim’ dedi. O izni almasaydık bugün bu proje yapılamazdı” diye konuştu. Senem KÖR

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim