Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun (KASKF) Manavgat’ta düzenlediği 5. Başkanlar Kurulu ve Spor Kulüpleri Çalıştayı’na katılan Vali Münir Karaloğlu; “Hiç kimsenin Türkiye’de amatör sporların federasyonun var olup olmadığının bile farkında olmadığı dönemde biz Kocaeli’nde görev yaparken amatör sporcularımıza ve federasyonumuza desek olduk. O zaman temelini attığımız çalışmalar bugün meyvesini veriyor.” dedi.

 

İl Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, çalıştay’da yaptığı konuşmasında Vali Münir Karaloğlu, Kocaeli’nin Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanlarını, Amatör Spor Kulüpleri Başkanları ve Yöneticilerini, Kocaeli’de spora gönül vererek programa katılan herkesi Türkiye’nin misafir odası Antalya’da ağırlamaktan onur ve mutluluk duyduğunu ifade etti.

 

ATEŞİN İÇERİSİNDE ANTALYA VALİSİ OLDUM

Karaloğlu; “ Ben 2016 yılının Haziran ayında Antalya’da göreve başladım. 2016 yılı Türkiye için gerçekten her bakımdan çok karanlık bir yıldı. Sağda, solda terör bombalarının patlatıldığı, 15 Temmuz Darbesiyle tarihimizin en karanlık gecesinin yaşandığı bir dönemdi. Biliyorsunuz 2015 yılının sonunda da Suriye sınırında düşen Rus uçağı özellikle Antalya’daki turizm hareketlerini çok derinden etkilemişti. 2016’da Antalya 6 milyon 300 bin civarında turisti ağırlayabildi ve ben böyle bir dönemde ateşin içerisinde Antalya Valisi olmuştum.” dedi.

 

BANA TAKIM ELBİSE ALMAK ZORUNDA KALDILAR

 

O dönemde Antalya’yı tekrar ayağa kaldırmak, tekrar insanlara moral ve motivasyon vermek ve sektörü tekrar canlandırmak için canla başla çalıştığına değinen Vali Münir Karaloğlu; “2016 yılının sonunda çok iddialı bir rakam ortaya koydum. 2017 yılında Antalya’ya gelen yabancı misafir sayısı 10 milyonu geçecek dedim. Bu o dönem için çok iddialı bir laftı. Bana sektör temsilcileri bile baştan çok inanmadı ama Allah’a hamd olsun. 2017 yılını 10 milyon 400 bin civarında ziyaretçiyle kapattık. Bizimle iddiaya giren, bu rakamı geçemeyiz diyenler de bana takım elbise almak zorunda kaldı.” diye belirtti.

 

 

14 MİLYON HEDEFİMİZE DE ULAŞACAĞIZ

2018 yılında da bir iddia ortaya koyduğunu ve14 Milyonu aşacaklarını ifade ettiğini aktaran Vali Münir Karaloğlu, “Bu seferde bu rakam çok ama bu Vali söylüyorsa oluyor. Olma ihtimali var dediler. Şimdi geldiğimiz noktada Ekim ayının ortasındayız ancak hala daha önceki yıllara göre otellerimiz temmuz ayı rakamlarındaki doluluk oranında. Sizler çevrenizdeki otellere baktığınızda hepsinin dolu olduğunu görebilirsiniz. İnşallah bu sene de 14 Milyon hedefimizi geçmiş olacağız” dedi.

 

Bu başarının, Türkiye’yi dolar ve dövizle terbiye etmeye çalışanlara karşı verilmiş en iyi cevaplardan bir tanesi olduğu söyleyen Vali Karaloğlu, Turizmin ülkemize döviz ve gelir getirdiğine aynı zamanda da ekonomiyi tabana yaygınlaştırdığına değindi.

 

 

Tüm belediyelerin, kanalizasyon, alt yapı, park gibi hizmetleri yaptığını belirten Vali Karaloğlu, ancak spor, eğitim, gençlik hizmetleri ve sosyal belediyecilik alanlarında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’ye çok önemli bir vizyon kattığına ve Kocaeli’nin diğer belediyeler tarafından takip edilerek, iyi örneklerin diğer belediyeler tarafından uygulandığına dikkat çekti.

 

 

SPOR YAPANLAR YAPMAYANLARA GÖRE DAHA BAŞARILI Yapılan pedagojik araştırmalarda sporla ilgilenen bir öğrencinin sporla ilgilenmeyen diğer öğrenciye göre hem eğitimde hem de iş hayatında daha başarılı olduğunun bilimsel verilerle ortaya konulduğunu da vurgulayan Vali Karaloğlu; “Bir spor dalıyla ilgilenen öğrencinin mutlaka disiplinli bir hayatı oluyor. Derslerinde daha başarılı oluyor. Hayatta da daha üretken oluyor. Onun için sporla ilgilenmek toplumumuzu ve çocuklarımızı sporla ilgilendirmek hepimizin görevi olmalı. Bu noktada hem Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız hem de İlçe Başkanlarımız çok önemli çalışmalar ortaya koydu. Bu manada ben tüm başkanlarımızı ve ekiplerini kutluyorum.” dedi.(Haber Merkezi)

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim