Zam kasırgasını protesto eden Antalya memurlar bordro yaktı. Antalya Defterdarlığı önünde gerçekleşen bordro yakma eyleminde  KESK Antalya Şubeler Platformlu adına basın açıklaması yapan BES Antalya Şube Başkanı Devrim Mol,  “TÜİK tarafından açıklanan resmi enflasyon rakamları emeği ile geçinin tüm kesimleri etkilediği gibi, sokakta, çarşıda, pazarda yaşadığımız gerçek enflasyonla uzaktan yakından bir ilgisi yoktur.  İğneden ipliğe her şeye yapılan zam furyası tüm hızı ile devam etmekte ve bu artışların önümüzdeki dönemde de devam edeceği görülmektedir” dedi.

 

KESK tarafından tüm Türkiye'de ve Antalya'da eş zamanlı basın açıklaması ve bordro yakma eylemi gerçekleştirildiğini vurgulayan Devrim Mol, şunları söyledi : “Ülke olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Yıllardır uygulanan, ülkeyi enerjiden sanayiye tarımdan gıda ürünlerine kadar her alanda dışa bağımlı hale getiren yeni liberal politikalar sonucu, yaşadığımız ekonomik kriz gittikçe derinleşiyor. Siyasi iktidar “kriz miriz yok” diyor.  Ama her gün yaşanan işten çıkarmalar sonucu işsizler ordusu gittikçe büyüyor. Siyasi iktidar “kriz miriz yok” diyor. Ama borçlarını ödeyemez hale geldiği için iflas eden, konkordato ilan eden firmalara-şirketlere her gün yenileri ekleniyor. Siyasi iktidar “kriz miriz yok” diyor. Ama bugün maaşlarını alan 3 milyon kamu emekçisi ve 13 milyon emekli olarak artan hayat pahalılığı karşısında gittikçe eriyen, daha cebimize girmeden borçlarımıza, kabaran faturalara giden ayın sonunu getiremediğimiz maaşlarımız öyle demiyor”

ZAM KASIRGASI GİTTİKÇE ŞİDDETLENİYOR

Siyasi iktidar “ kriz, miriz yok. Bu da geçer yahu” diyor. Ama geçmiyor. Zam kasırgası gittikçe şiddetleniyor” diyen Mol, “Bebek maması ve bezinden tutun meyve ve sebzeye kadar iğneden ipliğe her şeye ardı ardına yapılan zamlar sürmektedir. Tam da okulların açıldığı dönemde kağıtta, defterde, kırtasiye ürünlerinde, servis ücretlerinde yapılan artışlar cep yakmaktadır. Doğalgaz ve elektrik zamları otomatiğe bağlanmıştır. Kış aylarına girmeye hazırlandığımız bir dönemde, hem de döviz kuru kısmen düşmesine rağmen elektriğe ve doğalgaza tekrar zam yapılmıştır. Son zamlarla birlikte konutlarda kullanılan elektrik yılın başından bugüne yüzde 41,  doğalgaz ise yüzde 44 zamlanmıştır. Bu fahiş artış oranlarına rağmen Hazine ve Maliye Bakanı “küresel olarak bir değişim süreci olmazsa yılsonuna kadar elektriğe ve doğalgaza zam yapmayacağız “ diyerek halka adeta dalga geçmektedir” dedi. (Haber Merkezi)

 

 

Editör: TE Bilisim