Konyaaltı Belediye Başkanı Böcek’in “15’inde nasip olursa genel başkanımız adaylığımı açıklayacağını söyledi” açıklamasının hemen ardından Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal, Büyükşehir Aday Adaylığı 15 Ekim’de (bugün) saat 13.00’da yapacağını açıklamıştı. Antalya’da gözler bu nedenle bugün CHP İl Merkezi’nde olacak.

 

Daha önce de “Büyükşehir adayıyım’ şeklinde açıklamayla yapan Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu kaynak göstererek, adaylığının 15 Ekim’de açıklayacağını belirtmesi, aynı gün Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın CHP Antalya İl Binası’na giderek adaylık başvurusunu yapacağını söylemesi, CHP tablanı ve siyaset kulislerini hareketlendirdi. CHP Genel başkanı Kılıçdaroğlu’nun Partilisi iki belediye başkanının Büyükşehir adaylığında karşı karşıya gelmesi durumunda nasıl bir tavır takınacağı merakla bekleniyor.


 

CHP’li iki belediye başkanı Muhittin Böcek ve Ümit Uysal arasındaki Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı rekabeti Böcek’in katıldığı Aksu Güreşleri’nde “15’inde nasip olursa genel başkanımız adaylığımı açıklayacağını söyledi. 25 yıllık siyasi hayatımı büyükşehirde devam ettirmek istiyorum” şeklindeki açıklaması ile farklı bir zemine taşındı. Daha önce düzenlediği ir basın toplantısında Antalyalı gazetecilere CHP’den Büyükşehir ve Muratpaşa Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusu yapacağını söyleyen Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın, Böcek’in ‘Adaylığım açıklanacak” dediği 15 Ekim Pazartesi günü Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için başvuruda bulunacağını açıkladı. Uysal’ın Büyükşehir aday adaylığı duyurusunda Muratpaşa adaylığından söz etmeyişi dikkatleri çekmişti.

 

Uysal, 15 Ekim Pazartesi günü (bugün) saat 13.00’da CHP Antalya İl Merkezi’nde Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı açıklaması yapacağını cep telefonu mesajıyla partililer ve çok sayıda vatandaşa duyurması ve davet etmesi, açıklamasını gövde gösterisine dönüştürmek istediği şeklinde yorumlandı.

NE DEMİŞLERDİ?

CHP’den Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı yarışı içinde olan Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Murapaşa Belediye Başkanı Ümit Uysa, Büyükşehir Belediye Başkanlığı için iddialı açıklamalar yapmışlardı. Muhittin Böcek, Büyükşehir’i yönetmeye hazır olduğunu belirterek, “Güzel günler göreceğiz inşallah. Görev tebliğ edildiği anda Antalya’da herkesi kucaklayacak çok güzel projelerimiz var. Barış ve huzur içerisinde Antalya’mızı yöneteceğiz. Geçen dönem Konyaaltı Belediyesi ile ilgili 14 aday adayımız vardı. Şimdi Büyükşehir’e geçeceğimizden dolayısı ile 25’i bulur diye düşünüyorum. Herkese başarılar diliyorum” demişti..

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ise,  bugüne kadar sahip çıkılmayan, sesini duyuramayan mazlum ve mağdurlar için yola çıktığını vurgulayarak, şunları söylemişti:  “Parası olmadığı için üniversiteye hazırlanamayan gençler, sosyal yaşama katılamayan engelliler, emekli olduktan sonra unutulan yaşlılar, asgari ücretle çalıştığı için çocuğunu kreşe gönderemeyen anneler ve şiddet gören kadınlar kısaca Antalya’daki mazlum ve mağdurlar için Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na talibim. Partim aday gösterir, halkımız da uygun görür seçerse, 19 ilçemizde yeteri kadar üniversiteye hazırlık kursu, kreş, yaşlı evi, engelsiz kafe, aşevi ve evde bakım hizmet merkezi açmak, turistin şehir içine girdiği, 12 aya yayılan turizm, Antalya tarımının ihracattan daha fazla pay almasını sağlamak ve Antalya’mızın ekonomisini büyütmek için geliyorum” (Görkem DELLAL)

 

Editör: TE Bilisim