Kepez Belediye Meclisinin Ekim ayı olağan meclis toplantısının 2. birleşiminde 7 gündem maddesi görüşülerek, karara bağlandı.
Devam meclisinde karara bağlanan gündem maddesinden bir tanesi de 1. birleşimde Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen belediyenin 2019 yılı bütçe tasarısı oldu. İlk olarak Mecliste grubu bulunan partilerin sözcüleri, belediyenin 2019 yılı bütçesi, gelir tarifesi, kadro cetvelleri ve bütçe kararnamesine ilişkin komisyonun raporuyla ilgili görüşlerini dile getirdiler.

Tütüncü’den 10. denk bütçe
Kepez Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, daha sonra söz alan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü,  belediyesinin 2019 yılı gelir ve gider tahmini bütçesiyle ilgili şunları söyledi: “Övünülesi bir bütçeye sahibiz. Başkanlığımda gerçekleştirilen 10. bütçeyi yapıyoruz. Bundan önceki bütçelerin tamamında olduğu gibi borçlanmanın olmadığı denk bir bütçeyi hazırlamış olmanın 10. kez mutluluğunu yaşıyoruz. 2019 yılı gelir bütçemiz 350 milyon TL, gider bütçemiz 350 milyon TL olarak karara bağlandı. Böylece denk bir bütçe sağlanmış oldu.”
Her yıl yatırımcı bir bütçe hazırladıklarına değinen Başkan Hakan Tütüncü, “5 yıllık sürede seçim beyannamemizdeki 70 projenin hepsini bir bir gerçekleştirdik. Hatta vaat etmediğimiz birçok eseri, projeyi de Kepez’e kazandırdık.” ifadesini kullandı.

Kasamızda para olmasaydı Dokuma’nın tapusunu alamazdık”
Başkan Tütüncü, ‘Ak akçe kara gün içindir.’ sözünü hatırlatarak, şunları kaydetti:  “Eğer tutumlu ve idareli bir şekilde bütçenizi yönetirseniz, mali kaynaklarınızı doğru idare ederseniz o zaman kasanızda biriken paralarla hini hacette (gerektiğinde) lazım olacak parayı elinizin altında tutmuş olursunuz.
2005’te dönemin yönetimi tarafından üst kullanım hakkı ihalesiz şekilde Hollandalı bir şirkete verilen eski Dokuma Fabrikası alanında 12 yıldır yaşanan hukuki süreci sulh yoluyla çözdük. Şirket,  daha önce ödediği tutar olan 10 milyon 260 bin doların tekrar kendilerine ödenmesi koşuluyla davalardan vazgeçti. Böylece Dokuma’nın tapusu yeniden Antalyalıların oldu. Unutulmamalıdır ki, geçtiğimiz yıl Hollandalı firma,  bu mecliste müzakere ettiğimiz teklifi bize getirdiğinde kasamızda para olmasaydı, para bulma yoluna gitseydik Dokuma elimizde olmayacaktı. Eğer bizim kasamızda paramız olmamış olsaydı, belediyenin mali yapısını belli bir disiplin içerisinde sürdürmemiş olsaydık belki de bu gün Dokuma şirketinin üzerindeki şerhleri kaldıramayacak ve Dokuma’nın tapusunu Antalyalılara armağan edememiş olacaktık.”(Haber Merkezi)

 

 

Editör: TE Bilisim