EN BÜYÜK İKİ İLÇEDE BEKLEYİŞ SÜRÜYOR!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı konusunda tatsız bir rekabetin yaşandığı CHP’de, ismi belediye başkan aday adaylığına geçen pek çok isim yaşanan tablodan ve genel seçimlerdeki listelerden dolayı bekleyişini sürdürüyor. 1 Ekim’de başlayan aday adaylığı başvurusuna rağmen şuana kadar en büyük iki ilçede belediye başkan aday adaylığı başvurusu yapan olmadı. Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin ve Kepez İlçe Başkanı Servet Yıldız, 19 Ekim’de sona erecek aday adaylığı başvurusu için kendilerine henüz resmi bir belediye başkan aday adaylığı başvurusu olmadığını açıkladı.


Cumhuriyet Halk Partisi’nde 19 Nisan Cuma günü sona erecek belediye başkan aday adaylığı için sessiz bekleyiş sürerken, CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin ve CHP Kepez İlçe Başkanı Servet Yıldız, 11 Ekim Perşembe günü itibariyle belediye başkan aday adaylıkları için henüz hiçbir adayın resmi başvuru yapmadığını açıkladı.

YILDIZ: HENÜZ BİR BAŞVURU YOK

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kepez İlçe Başkanı Servet Yıldız, en büyük ilçe olan Kepez’de kendilerine ulaşmış resmi bir belediye başkan aday adaylığı başvurusu olmadığını söyledi. Yıldız, şöyle konuştu: “Adaylık için son gün olan 19 Ekim tarihine kadar daha çok süre var. Yönetimdeki arkadaşlardan şu ana kadar istifa eden yok ama toplantı yapacağız. İstifa eden arkadaşlarımız olursa istifasını kabul edeceğiz ve çalışmaya son sürat başlayacağız.”

KÜSKÜNLÜK OLMAYACAK

Yıldız, CHP’nin Kepez adayı profilinin çok önemli olduğunun altını çizerek, “CHP’nin genel seçimde aldığı oyu alabilecek adaya ihtiyacı var. Bizim amacımız seçimini kazanmak ve bu yolda aday profilinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Adayımız her görüşten insana hitap edebilecek bir kişi olmalı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız netleştikten sonra il başkanımızla birlikte herkesle görüşerek adayımızı belirleyeceğiz. Kırgınlık ve küskünlük olmadan kim aday olursa olsun çalışmaya devam edeceğiz. Kepez’in sokaklarını cıvıl cıvıl yapacağız” diye konuştu.

ŞAHİN: RESMİ BİR MÜRACAAT YOK

CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, başkan aday adaylığı için kendilerine henüz resmi bir başvuru gelmediğini söyledi. Şahin, “Şuan için elimizde resmi bir müracaat yok. Sadece meclis üyeliklerine var. Ama ayın 19’una kadar takvim devam ediyor. Birçok arkadaşımızın aday adaylığı için nabız yokladığını ve kulis yaptığını duyuyoruz. Muratpaşa Belediye Başkanımız Ümit Uysal’ın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olduğunu açıklamasının ardından aday adayı sayısının artacağını düşünüyorum. Bu konuda sanırım önümüzdeki haftaya kadar beklememiz gerekecek. Kaç aday adayının çıkacağı ancak o zaman netleşir” dedi.

ADAY PROFİLİ ÖNEMLİ

Hasan Şahin, “Muratpaşa’yı nasıl bir adayla tekrar kazanırsınız?” sorusuna ise şu yanıtı verdi: “Mevcut başkanımızın CHP adına yaptığı sosyal demokrat belediyecilik anlayışı zaten halkın takdirini güvenini kazanmış durumda. Muratpaşa halkında güvenoyu anlamında bir eksiklik yok. Ama bizim genel kanaatimiz partiden gelen, örgütten gelen, örgüt dokusuyla uyuşabilecek, sosyal demokrat, evrensel ilkelere bağlı, bu anlayışıyla belediye hizmetlerini yansıtacak bir aday profiliyle bu seçimi alacağız.”

Senem KÖR

Editör: TE Bilisim