Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Antalya Şube Başkanı Vural Şahin, Muratpaşa İlçesi Demircikara Mahallesi’nde ki BATEM tarafından kullanılan 447/4 parsel arazinin tapu kayıtlarında Tarım ve Orman Bakanlığı’na geçirilmesini istedi.

 

TEKRAR BAKANLIĞA VERİLSİN

Şahin, yaptığı açıklamada bahsi geçen 203 dekar arazide 84 yıllık bir tarih var olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Demircikara Mahallesi’nde ki 447/4 parsel arazi BATEM tarafından kullanılmaktadır. 203 dekar arazi de 84 yıllık bir tarih vardır. Özellikle gen kaynakları ile önem teşkil eden arazinin, Hamidiye Vakfı’na 7 Haziran 2018’de devredildiği kamuoyu tarafından bilinmektedir. Yapılan mücadeleler ve çabalar sonrası görülen o ki, bu arazinin Tarım ve Orman Bakanlığı lehine İNTİFA hakkı vardır, şerhi konulmuştur. ZMO Antalya şube başkanı ve yönetimi olarak bu konunun ehemmiyetini dile getirirken, bu arazinin tekrar Tarım ve Orman Bakanlığı’na tapu kayıtlarında geçilmesini talep ediyoruz.”

 

ANTALYA’NIN OKSİJEN KAYNAĞI

Şahin, aynı şekilde Vakıflara ait olan ve Karataş Vakfı diye bilinen 60 dekarlık arazinin de bu fırsatta BATEM’e verilmesinin daha doğru olacağını düşündüğünü ifade ederek, “Atıl vaziyette olan 60 dekarlık vakıf arazisinin kullanışsız oluşu, ağaçlarının bakımsız oluşu bölge halkını da rahatsız etmektedir. Bu açıdan ilgili yerleri duyarlı olmaya davet ediyor, Antalyamızın nadir oksijen kaynağı olan bu yerin BATEM tarafından kullanılmaya devam etmesini şiddetle talep ediyorum” diye konuştu. Senem KÖR

 

Editör: TE Bilisim