Sağlık sorunları sebebiyle çalışmakta zorlanan Eğitim ve Araştırma Hastanesinin bahçesinde ve banklarında yatan kimliği ile ödünç aldığı tekerlekli sandalyesi kırılınca yürümekte çok büyük sıkıntılar çeken Mazlum Ay’a, HEYAD Dernek Başkanı Hüseyin Ayhan, bir tekerlekli sandalye hediye etti.

 

Hüseyin Ayhan, Mazlum Ay’ın kalacak yeri olmadığından dolayı kalacak yer için arayış içerisinde olduklarını söyledi. Ayhan, dernekte yeni olmalarına rağmen yardım isteyen birçok vatandaşın derneğe başvurduğunu söyledi.  Gerekli  yardımı yapmak için sponsorlara ihtiyaçları olduğunu kaydeden Ayhan, ‘’ Mazlum kardeşimizin kalacak yeri bile yok yürümekte aşırı zorluk çekiyor bu yüzden ona öncelikle tekerlekli sandalye tahsis ettik. Mazlum Ay için irçok belediye ile görüştüm . Kalacağı temiz bir yer bulmak için uğraşıyoruz’’ diye konuştu.  

ÇÖZÜM MURATPAŞA’DAN GELDİ

 Muratpaşa Belediyesi’nin Mazlum Ay’ın barınması için bir öneri sunduğunu vurgulayan Başkan Ayhan, Mazlum Beyi şimdilik pansiyona yerleştireceğiz ücretini de Muratpaşa belediyesi karşılayacak’’ dedi.

KİMSEYE SESİMİ DUYURAMADIM  

HEYAD’ın sesini duyduğunu belirten 65 yaşındaki Mazlum Ay’ın Kronik bronşit, kalp ciğer sorunu, daha önce özel bir hastanede yaptırdığı iğne sonucu ayaklarında yürüyememe sorunu ve beyninde hasar raporları olduğunu belirtti. İğne vurulmadan önce bir şeyler satarak yaşamını sürdürdüğünü söyleyen Ay,’’ Bu ayakla bana kimse iş vermiyor,  verseler de ben de çok iş yapamıyorum. İkametgâhım burada olmadığı için de belediyeler bana kalacak yer vermediler. En son işte Eğitim Araştırma Hastanesi’nden kimliğimi verip bir tekerlekli sandalye istedim o da otobüsten inerken kırıldı” dedi.

 

Mazlum Ay, şunları söyledi:  ‘’Yüzde 92 engelli raporluyum gidecek yerim yok. İkametim burada olmadığı için bana belediyelerin bakım evlerinde de barınacak yer vermediler. Özel bir hastanede iğne yaptırdım o zamandan beri ayağa kalkamıyorum.  Bununla ilgili hukuki süreçte başlattım avukatım var ama dava uzun sürer diyorlar hep. Adliyeye gidip duruyorum. Adalet Bakanlığı’na, Sağlık Bakanlığına İl Sağlık Müdürlüğü’ne bir yerlere ayağıyla ilgilenin diye telefon açtım. Benden rapor, belge falan istediler. Benimle ilgilenecek kimsem yok. Beni bitiren ayağım oldu. Daha önce bir şeyler satıp kazancımı karşılıyordum ama ayağım böyle olunca bittim” Senem KÖR

 

Editör: TE Bilisim