Son günlerde adı CHP’den Konyaaltı Belediye Başkan Aday Adaylığı için geçen Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Akdeniz GERÇEK’e konuştu. Genç, ‘Ben partimin neferiyim, Genel Başkanım Sayın Kemal Kılıçdaroğlu nerede görev verirse orada olurum” dedi.

 

GENEL MERKEZİN TAKDİRİ

Genç, şöyle konuştu: “Benim bölgem Döşemealtı ve ben halen Döşemealtı Belediye Başkanıyım. Ama Genel Başkanım ve Genel Merkez hangi görevi takdir ederse ben o görevi yaparım. Benim için hiçbir sıkıntı yok. Bu Genel Başkanım Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Merkezimizin takdiridir. Önümüzdeki yerel seçimin hem ülke, hem Antalya hem de CHP için çok önemli olduğunun bilinci içerisindeyim.”

NE DERLERSE O!

“Herkesin çok iyi bildiği gibi geçmişte Genel Başkanımız o dönemde ‘aday olacaksın’ dedi ve aday oldum. ‘Sana meclis üyesi olarak ihtiyacımız var, meclise girmen lazım’ dedi. Ben de ‘partimin neferiyim’ dedim ve mecliste görev aldım. Nurettin Tursun’u aday yaptılar ve ‘bunu destekleyeceksin’ dedi. Ben de destekledim. Ancak o da AKP’ye geçti. ‘Bu dönem Döşemealtı’nı istiyoruz senden’ dedi ve bana görev verildi. O görevden kaçmadım ve partime belediye başkanlığı kazandırdım. Elimden geldiği kadarda 100’ün üzerinde proje gerçekleştirdim. Döşemealtı’na modern bir kent hüviyeti kazandırdım. Yani şunu söylemeye çalışıyorum; daha önce olduğu gibi bugün de Cumhuriyet Halk Partisi’nin neferiyim. Bana Genel Merkez ve Genel Başkan nerede görev verirse layıkıyla yapmak için tüm gücümle çalışırım.”

“BEN ADAYIM” DEMEM

“Bana ‘bu dönem senden normal bir üye olarak yararlanmak istiyorum’ derse de çekilirim ve üye olarak görev yaparım. O yüzden şu görevi istiyorum demem. Ben şuanda partimin Döşemealtı Belediye Başkanıyım ve bölgemi kalkındırmak için her daim her görevi de yaparım. O yüzden ‘ben şuraya adayım, ben buraya adayım’ öyle bir şey yok. Benim ağzımda kimse böyle bir şey duyamaz.”

KENDİ BAŞIMA GELİN GÜVEY OLMAM

Konyaaltı için ciddi bir aday olarak görüldüğünün de farkında olduğunun altını çizen Genç, “Ben de bu tür haberleri görüyorum. İnsanlar sizi bir yerlerde görmek istiyor. Bu ister istemez sizi mutlu ediyor, onurlandırıyor. Demek ki Döşemealtı’nda başarılı işler yapmışız ki partililerimiz beni Döşemealtı’na da, Muratpaşa’ya da Konyaaltı’na da yakıştırıyor. Bundan daha doğal bir şey olamaz. Ama şunun altını kalın çizgilerle çizmek istiyorum. Beni Genel Başkanım çağırıp sana şurada görev veriyorum demediği sürüce bu tür haberler benim için söylentiden öteye gidemez. Ben kendi başıma gelin güvey olamam” diye konuştu. 

ADAYLAR ORTAYA ÇIKIYOR

Öte yandan CHP’nin Konyaaltı Belediye Başkanlığı için aday adayları da yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Sebahat Çevik’in ardından Orhan Budak, Ali Abbas Yılmaz, Nuri Özkul ve Süleyman Özdemir de aday adaylıklarını açıkladı. Senem KÖR

 

 

 

Editör: TE Bilisim