KARŞI KARŞIYA GELDİLER

CHP’de Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı iki belediye başkanı Muhittin Böcek ve Ümit Uysal’ı karşı karşıya getirdi. Daha önce Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olduğunu söyleyen Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, katıldığı Aksu Güreşleri’nde “15’inde nasip olursa genel başkanımız adaylığımı açıklayacağını söyledi. 25 yıllık siyasi hayatımı büyükşehirde devam ettirmek istiyorum” açıklamasını yapmıştı.

UYSAL’DA ‘BÜYÜKŞEHİR’ DEDİ

Dün sürpriz bir gelişme yaşandı, daha önce Antalyalı gazetecilere CHP’den Büyükşehir ve Muratpaşa Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusu yapacağını söyleyen Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın, Böcek’in ‘Adaylığım açıklanacak” dediği 15 Ekim Pazartesi günü Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için başvuruda bulunacağını açıkladı. Uysal’ın açıklamasında Muratpaşa adaylığından söz etmeyişi dikkatleri çekti. 6’da

 

 

+++++

 

 CHP Antalya Örgütü’nde bir süreden beri devam eden Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı tartışması dün farklı bir boyut kazandı. Daha önce farklı mekan ve toplantılarda CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olduğunu söyleyen Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in açıklamaları CHP İl yönetimi ve bazı çevrelerce tepki ile karşılanmış, ancak Böcek;  adaylık söylemlerine devam etmişti. Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı iddiasını daha da ileriye taşıyarak, Ankara’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesinin ardından katıldığı Aksu Güreşleri’nde  “15’inde nasip olursa genel başkanımız adaylığımı açıklayacak. 25 yıllık siyasi hayatımı büyükşehirde devam ettirmek istiyorum” şeklinde açıklama yapmıştı. Böcek,  Büyükşehir’i yönetmeye hazır olduğunu belirterek, “Güzel günler göreceğiz inşallah. Görev tebliğ edildiği anda Antalya’da herkesi kucaklayacak çok güzel projelerimiz var. Barış ve huzur içerisinde Antalya’mızı yöneteceğiz. Geçen dönem Konyaaltı Belediyesi ile ilgili 14 aday adayımız vardı. Şimdi büyükşehir’e geçeceğimizden dolayısı ile 25’i bulur diye düşünüyorum. Herkese başarılar diliyorum” demişti.

UYSAL’DAN 15 EKİM SÜRPRİZİ

CHP tabanı ve siyaset kulislerini Böcek’in “Adaylığım 15 Ekim’de açıklanacak” açıklamasını tartışırken, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’dan dün sürpriz bir açıklama geldi. Uysal, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için 15 Ekim Pazartesi saat 11.00’de başvuruda bulunacağını belirterek, öncelikle bugüne kadar sahip çıkılmayan, sesini duyuramayan mazlum ve mağdurlar için yola çıktığını söyledi.

Ümit Uysal, Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı iddiasını şu şekilde açıkladı : “Parası olmadığı için üniversiteye hazırlanamayan gençler, sosyal yaşama katılamayan engelliler, emekli olduktan sonra unutulan yaşlılar, asgari ücretle çalıştığı için çocuğunu kreşe gönderemeyen anneler ve şiddet gören kadınlar kısaca Antalya’daki mazlum ve mağdurlar için Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na talibim. Partim aday gösterir, halkımız da uygun görür seçerse, 19 ilçemizde yeteri kadar üniversiteye hazırlık kursu, kreş, yaşlı evi, engelsiz kafe, aşevi ve evde bakım hizmet merkezi açmak, turistin şehir içine girdiği, 12 aya yayılan turizm, Antalya tarımının ihracattan daha fazla pay almasını sağlamak ve Antalya’mızın ekonomisini büyütmek için geliyorum”

15 EKİM PAZARTESİ NELER OLACAK ?

CHP Antalya Örgütü’nde ve siyaset kulislerinde şimdi gözler 15 Ekim Pazartesi gününe çevrildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 15 Ekim’de Muhittin Böcek’in Büyükşehir Adaylığını açıklayacak mı ?  Kılıçdaroğlu, Ümit Uysal’ın aynı günü Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı başvurusu yapması durumunda nasıl bir tavır sergileyecek ?

Ankara kulislerinden sızan bilgiler ise ,CHP’nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı düğümünün 15 Ekim’e kalmadan, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun 12 Ekim’de mevcut Belediye Başkanları ile yapacağı toplantıda çözüleceği yönünde. CHP Genel Merkezi’ne yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi’nden yetki aldıktan sonra  12 Ekim’de Ankara’da mevcut belediye başkanları ile bir araya gelecek. Buradaki görüşmenin ardından ise Kılıçdaroğlu, belediye başkan adayları listesini şekillendirecek.

Kılıçdaroğlu’nun, 12 Ekim’de düzenlenecek belediye başkanları toplantısında CHP’nin iktidarda olmadığı pek çok ilçe belediye başkan adayını açıklaması bekleniyor. Parti içinde üzerinde uzlaşılan adayların erkenden açıklanarak seçime yönelik motivasyonun artırılması hedefleniyor. Bu kapsamda, 12 Ekim’deki toplantıda 100’e yakın ilçe belediye başkan adayının açıklanması amaçlanıyor. Bu toplantıya katılacak olan iki başkandan  Ümit Uysal ve Muhittin Böcek’ten birisinin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olması büyük ihtimal olarak söyleniyor.(Haber Merkezi)

 

Editör: TE Bilisim