KONU GENEL MERKEZE GİTTİ

CHP’nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan aday adayları arasındaki rekabet dozunu artırarak sürüyor. Geçtiğimiz hafta peş peşe Genel Başkanları Kılıçdaroğlu’nu ziyaret eden başkanların paylaşımları sonrasında sosyal medyada kampanya başladı. Aralarında Muratpaşa Belediyesi çalışanlarının da olduğu kişiler üzere “Antalya’ya Melih Gökçek istemiyoruz” diye paylaşım yaptılar. Konu CHP Genel Merkezi’ne iletilirken paylaşımlar gece silinde. Ancak konunun İl Disiplin Kurulu’na taşınması bekleniyor.

 

 

 

 

………………..

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) Antalya Büyükşehir Belediye başkanlığı adaylığında yarış iyice kızıştı. Son alarak Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı’nın kesinleştiği yönünde haber ve paylaşımların artmasının ardından 6 Ekim Cumartesi günü akşam saatlerinde sosyal medya üzerinden büyük tepki çeken bir paylaşım dikkat çekti.

 

PAYLAŞIM TEPKİ ÇEKTİ

Facebook üzerinden birçoğu CHP’li Muratpaşa Belediyesi’nde çalışan üyeler olmak üzere “Antalya’ya Melih Gökçek istemiyoruz” başlığı altında siyah zemin üzerine AKP’li eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve CHP’li Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in fotoğrafının yer aldığı

paylaşımlar yaptı ve bir HashTag* açıldı. Paylaşımın büyük tepki çekmesi üzerine konunun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na kadar iletildiği ve paylaşım yapanların ilerleyen saatlerde bu paylaşımları kaldırdığı görüldü. Ancak buna rağmen paylaşımların sahte hesaplar üzerinden devam ettiği görüldü.

 

BU İLK DEĞİL!

Hatırlanacağı gibi kısa bir süre önce genel seçimlerde adaylıkların belirlendiği gün, CHP’li il ve ilçe yöneticileri, ilçe başkanları ‘Sabahın sahibi var, sorarlar bir gün sorarlar’ diye yine sosyal medyada benzer bir savaş başlatmıştı. O dönem kamuoyunda bu paylaşımın partiye büyük zarar verdiği çok konuşulsa da, il disiplin kurulu bu konuda sessiz kalmayı tercih etmişti. Ancak aynı disiplin kurulunun, eleştirel bakış açıları nedeniyle bazı ilçe başkanlarını ve partiye emek veren isimleri ihraç ederken, bu konuda nasıl bir tutum sergileyeceği merak ediliyor. Senem KÖR

 

 

++++++

HASHTAG NEDİR?

Sosyal medyada birçok kez görülen ve çoğu kez anlam verilemeyen "#" işareti "Hashtag" anlamına geliyor. HashTag adı verilen bu işaret belirli bir konuyu belirlemek ve ayrıştırmak için kullanılıyor.

 

Editör: TE Bilisim