Cumhuriyet Halk Partisi’nde yaklaşan yerel seçimler öncesinde aday adaylığı başvurularının başlamasıyla birlikte özellikle Büyükşehir, Konyaaltı ve Muratpaşa Belediye Başkanlığı için büyük bir mücadele yaşanıyor. Ne kadar kamuoyunda CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Muhittin Böcek’in ismi ön plana çıksa ve ismin netleştiği yönünde bir söylem yaygınlaşsa da adaylık kulisleri bitmiyor. 1999-2004 yılları arasında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Bekir Kumbul için yeğeni olan CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul’un kulis yaptığı iddia ediliyor. Yine Muratpaşa Belediye Başkan Ümit Uysal, Büyükşehir’de adaylık yarışından kopmadığını iddia ediyor. CHP Milletvekili Çetin Osman Budak da adaylık için kulis yapanlar arasında.

 

KONYAALTI SÜRPRİZLERE GEBE

Muhittin Böcek’in Büyükşehir Adaylığı ile boşalacak Konyaaltı içinse talip çok. Böcek’in mesai arkadaşı Belediye Başkan Vekili Cansel Çevikol Tuncer ismi ön plana çıkarılmaya çalışsa da parti tabanında ve kamuoyunda daha önce Fettullah Gülen hayranlığı ile bilinen Rixos Otelleri sahibi Fettah Tamince’nin avukatlığını yapması ve örgüt geçmişinin olmaması nedeniyle kabul görmüyor. Öte yandan bir takım telefon anketlerinde özellikle Cansel Çevikol Tuncer, Semih Esen, Ayhan Abay ve Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç isimleri soruluyor. Fakat pek çok görüşmede partililerin bu isimlerin dışında öneriler sunduğu öğrenildi. Öte yandan ismi hiç yazılıp çizilmeyen, yalnız kulis çalışması yapan isimler de var. Bu isimler eski Antalya Milletvekili Tuncay Ercenk ile Birleşik Kamu İş Başkanı Mehmet Balık. Bu arada aday adayları arasında Sebahat Çevik, Ayhan Zor’un da ismi geçiyor.

 

MURATPAŞA’DA DURUM     

Antalya’nın nüfus ve seçmen sayısı açısından Kepez’den sonraki en büyük ilçesi Muratpaşa’da tablo karışık. 2014 seçimlerinde aday adayı olmadan Seçim Kurulu Başkanlığı’ndan Muratpaşa Belediye Adaylığı’na transfer olan Ümit Uysal’ın genel siyaset arzusu son genel seçimde hayat bulamayınca gözler Büyükşehir’e çevrildi. Ancak Büyükşehir için öne çıkan Böcek ismi sonrasında Uysal’ın “Hem Büyükşehir’e hem Muratpaşa’ya adayım” söylemi şaşkınlık yarattı. Kulislerde ise Uysal’ın Muratpaşa’ya aday gösterilmeyeceğinin kesinleştiği bilgisi var. Muratpaşa için en çok öne çıkan isimler 21. Dönem Antalya İl Genel Meclis Üyesi, 2014-2018 Antalya Büyükşehir ve Muratpaşa Belediyesi Meclis Üyesi Songül Başkaya, Murat Bulat, eski il başkanlarından Ömer Melli, Deniz Filiz ve Devrim Kök.

KEPEZ’E TALİP YOK

Nüfus ve seçmen sayısı itibariyle en büyük ilçe olan Kepez ise aday adayları açısından en az rağbet gören ilçe. Zaman zaman Garip Erdoğan, Figen Çalıkuşu isimleri Kepez Belediye Başkan Adaylığı’nda geçse de Kepez İlçe Başkanı Servet Yıldız ile Burdurlular Derneği Başkanı Önder Kurnaz isimleri kulislerde dolanıyor. GÖRKEM DELLAL 

Editör: TE Bilisim