Real Alışveriş Merkezi’nin yıkımının ardından yaklaşık 95 bin metrekarelik inşaat alanına sahip Kozzy AVM için hazırlanan ÇED raporuna karşın 2 yıldır boş kalan alana caddeden komşu olan belediye parseli bu ay satışa çıkıyor. Üstelik Özel Proje Alanı olan 4 bin metrekarelik alanın satışı kapalı zarf usulü ile gerçekleşecek.

PROJE ALANI AVM İÇİN BÜYÜTÜLMÜŞTÜ

Real AVM 25 Eylül 2016 günü yıkılmıştı. Burada Kozzy AVM’nin yapılacağı duyurulmuştu. Antalya’nın en büyük AVM’si unvanını alacak olan KOZZY AVM’nin proje sahibi Kuzguncuk firması ise projenin ÇED raporunu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunmuştu. İnşaat yapılamadığı gibi proje alanının büyüdüğü haberleri basına yansıdı. 178 milyar 180 milyon değerinde bir yatırım olan AVM’nin nasıl büyüdüğünün işareti olarak şimdi Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yapacağı bu satış gösteriliyor.

İHALE KAPALI ZARF USULÜ YAPILACAK

Haşim İşcan Kültür Merkezi’ndeki Antalya Devlet Opera ve Balesi’nin yanındaki yola cephe 12710 ada 14 parsel, 18 Ekim Perşembe günü saat 15.30’da satışa çıkarılacak. Yüzölçümü 4 bin 4 metrekare olan Özel Proje Alanı 7 milyon 68 bin 900 TL tahmini bedelle ihaleye çıkacak. Bir emsalli parsel için yıkılacak ihalenin geçici teminat bedeli ise 212 bin 067 TL olacak. İhale kapalı zarf usulü ile Antalya Büyükşehir Belediyesi hizmet binasında Encümen Salonu’nda olacak.


 Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kumbul döneminde eski Toptancı Hali'nin olduğu alanda, Haşim İşcan Kültür Merkezi'nin yapımı karşılığında inşa edilen ve 2006 yılında Muratpaşa Mahallesi'nde açılan Real AVM'nin yıkımının ardından 2 yıldır boş kalan alanın hemen yanındaki belediyeye ait arazi 18 Ekim saat 15.30’da ihaleye çıkıyor. Yaklaşık 2 yıldır boş kalan alanın Özel Proje Alanı olan yaklaşık 4 bin metrekarelik belediye parselinin satışının beklenmesi nedeniyle yapılaşmadığı iddia ediliyor.

İHALE KAPALI ZARF USULÜ

Antalya Devlet Opera ve Balesi’nin yanındaki yola cephe 12710 ada 14 parsel, 18 Ekim Perşembe günü saat 15.30’da satışa çıkarılacak. Yüzölçümü 4 bin 4 metrekare olan Özel Proje Alanı 7 milyon 68 bin 900 TL tahmini bedelle ihaleye çıkacak. Bir emsalli parsel için yıkılacak ihalenin geçici teminat bedeli ise 212 bin 067 TL olacak. İhale kapalı zarf usulü ile Antalya Büyükşehir Belediye hizmet binasında Encümen Salonu’nda olacak.

PROJE ALANI BÜYÜTÜLMÜŞTÜ!

Bilindiği gibi Alman şirketi Metro Grup'a bağlı olan Real AVM'yi 2016 yılının Haziran ayında Rönesans Holding'e bağlı Kuzguncuk Gayrimenkul Yatırım Şirketi satın almıştı. Holding, AVM’nin yıkımını yapmak için riskli bina tespiti yaptırmış ve 25 Eylül 2016 günü AVM yıkılmıştı. Aynı yıl alana Kozzy AVM’nin yapılacağı duyurulmuştu. Yaklaşık 95 bin metrekarelik alana inşa edilecek ve Antalya’nın en büyük AVM’si unvanını alacak olan KOZZY AVM’nin proje sahibi Kuzguncuk firması ise bakanlık talebi ile projenin ÇED raporunu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunmuştu. Fakat alana inşaat yapılamadığı gibi geçen yıl proje alanının büyüdüğü haberleri basına yansıdı. Yaklaşık 178 milyar 180 milyon değerinde bir yatırım olan AVM’nin nasıl büyüdüğünün işareti olarak şimdi Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yapacağı bu satış gösteriliyor.

BASINA YANSIYAN PROJEYE GÖRE AVM

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na verilen ilk ÇED başvurusundaki rapora göre AVM, 3 kat bodrum, bir zemin kat ve üzerinde iki kat olarak inşa edilecekti. 1 adet çocuk oyun alanı, 7 adet elektronik ve telefon mağazası, 1 market, 82 mağaza, 7 sinema salonu ve 17 adet kafe ve restoran planlandığı aktarılmış, bodrum katlar ve dış otopark dâhil olmak üzere otopark alanının 37 bin 770 metrekarelik alana inşa edileceği rapor edilmişti. Son yapılan değişikliğin ise henüz detaylarına ulaşılamadı.

GÖRKEM DELLAL

 

 

 

Editör: TE Bilisim