Muratpaşa İlçesi Gençlik Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi’ndeki eski Talya Oteli yanında bulunan Hamitbey plajı, Antalya Valiliği tarafından güvenlik sorunu olduğu ileri sürülerek kapatıldı. Bölge halkının yoğun olarak kullandığı plajın kapatılması sosyal medyada büyük tepki çekti. Yapılan yorumlarda bugüne kadar Hamitbey plajında iddia edildiği gibi herhangi bir güvenlik sorunu ve düşme yaşanmadığı vurgulandı.

40 YILDIR KULLANILIYOR

Paylaşımlarda bölge halkının plajı 40 yıldır kullandığı da hatırlatılarak, şöyle denildi: “Hamitbey plajı,

tüm mahalleli tarafından neredeyse 40 yıldır kullanılıyor. Özellikle orta yaş ve üzeri insanlar, kent merkezine yakın olması nedeniyle burayı tercih ediyor.  Büyük bir kayadan ibaret olan ve Hamitbey olarak isimlendirilen bu plajın kapatılmak istenmesi bizlerde büyük bir hayal kırıklığı yaratmıştır. Güvenli olmadığı iddia ediliyorsa burayı kapatmak değil, daha güvenilir hale getirip hizmete açmak daha doğru değil midir?” 

UYSAL: “BİZE VERİN” DEDİK

Akdeniz GERÇEK’in görüşlerine başvurduğu Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da belediye olarak bölge halkının yoğun bir şekilde kullandığı plajı, daha güvenilir hale getirip tekrar halkın kullanımına açmaktan mutlu olacaklarını söyledi. Uysal şöyle konuştu: “Biz belediye olarak daha önce ‘Burayı bize verin, kısa sürede elden geçirip kullanılabilir hale getirelim ve halkın kullanımına açalım’ diye müracaat ettik, bekliyoruz. Ancak Valilik ‘güvenlik sorunu var’ diye kapatma kararı gönderdi.”

KEŞİF YAPILACAK

“Aldığımız bilgiye göre Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu buraya gelip keşif yapılacak ve ondan sonra izin verip vermeyeceklerine karar verecekler. Biz de bugün (dün) Hamitbey plajının girişine ‘koruma kurulunun şu karara gereği kapalıdır’ yazılı levha dikeceğiz. Ama ben yine de bölge halkının buraya kullanmayı sürdüreceğini düşünüyorum.”

TAHRİBAT VARSA VERMESİMLER!

“Yaptığımız plajlar, eğer topluma mutluluk verdiyse, herhangi bir aşırılık herhangi bir doğa tahribi görülüyorsa Koruma Kurulu plajlarla ilgili bize izin vermemekte yerden göğe kadar haklıdır. Ben sadece bu kadar diyorum, başka bir şey söylemeye de gerek olmadığını düşünüyorum.”

Görkem DELLAL

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim