CHP’li Zabit Başaklı, CHP’nin iktidar olabilmesi için değişime öncelikle partiden başlanması gerektiğini söyledi.  Başaklı, ”İl ve ilçe yönetimleri, liyakat yerine, eş dost ve ahbap çavuş ilişkileriyle oluşturuluyor. Bundan acilen vazgeçilmeli” dedi.

 

 

 

Zabit Başaklı, Akdeniz GERÇEK’i ziyaret ederek son yapılan danışla kurulu toplantısıyla ilgili görüşlerini açıkladı. 30 yıldır siyasetin içerisinde olduğunu kaydeden Başaklı, siyaseti, menfaat ve çıkar ilişkileri içerisinde değil ‘CHP’yi nasıl iktidar yapabiliriz’ diye yaptığını ancak bazı partililere bunu bir türlü anlatamadıklarını söyledi. Kendisine hep önyargı ile yaklaşıldığın ifade eden Başaklı, “Bir takım aslı astarı olmayan şeylerle günlerini geçirmeye çalıştılar. Ben il danışma kurulunda bunları dile getirirken, ‘ilçe ve il yönetimleri oluşurken liyakat değil eş dost - ahbap çavuş ilişkileri içerisinde yönetim oluşturdunuz’ dedim. Adam siyaseti bilmez, siyasetten hiç anlamaz, örgütlerden sorumlu ilçe başkanı olmuş. Ben 30 yıldır orada siyaset yapıyorum. Partililer beni tanırlar daha bu güne kadar yönetimde görev almadık, nedeni ise çok konuşmam. Biz siyasetin ne olduğunu çok iyi biliyoruz, örgütlerin ne olduğunu biliyoruz. İl yönetimdeki arkadaşlar, ‘konuşma, sen yalan söylüyorsun’ şeklinde tepki göstermeye başladılar. Konuşmama müdahale edildi. Osman Çetin Budak ve Turgay Genç ön taraflarda oturuyordu. ‘Bağırmamın bir anlamı yok, neden tepki gösteriyorsunuz, Beni bir anlamaya çalışın’ dedim ama tepki devam edince bende teşekkür edip dışarı çıktım” dedi.

 

BÖYLE Mİ İKTİDAR OLACAĞIZ?

“Biz bu partili böyle mi iktidar yapacağız” diyen Zabit Başaklı, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Partide kimse eleştiriyi hazmedemiyor. Bu parti kimsenin babasının malı değil, halkın partisidir. Halkı görmemezlikten gelemezsiniz. Herkes haddini bilecek. Ben orada şahısları hedef alarak değil, CHP’nin kurumsal kimliğine bir partili olarak düşüncelerimi daha iyiye nasıl götürebileceğimizi anlatmaya çalıştım. Onlarla beraber yürümek istiyorsan, çalışmayacaksın, konuşmayacaksın, üretmeyeceksin ve karşı gelmeyeceksin. Böyle bir siyaset olmaz. Ben bir vatandaş olarak sokağa karışıyorum, pazara karışıyorum, her tarafta gördüğüm bütün eksiklikleri ve yanlışlıkları, olması gerekenleri gerekli yerlere bildiriyorum. Ama nedense ilçe ve il yönetimdeki arkadaşların sokaktan haberi yok.

Partiyle ilgili bu siyaset böyle devam ederse ülkeye de, partimize de, geleceğimize de yazık olur. ‘Ben varım ben yaparım’ anlayışını bıraksınlar. Artık aklımızı başımıza alacağız. Bu görevi kim en iyi şekilde yapıyorsa ona vereceğiz.” Senem KÖR

 

 

 

Editör: TE Bilisim