Tabanın Sesi Platformu’ndan yapılan açıklamada Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönül ve emek veren, hiçbir bireysel beklentisi olmadan iktidarını isteyen üyelerin artık CHP iktidarını görmek istediği belirtildi. 

 

ÖNSEÇİM DEMOKRASİDİR

Son yaşanan iki seçimde hayal kırıklığı yaratan sonuçları telafi etmek ve yeni bir umut yaratmak ortadayken, CHP Genel Merkezi tarafından tabandan gelen önseçim isteğinin göz ardı edildiği vurgulanarak, şöyle denildi:Biz süre azlığının bahane edilerek önseçim isteğinin rafa kaldırılmasını kabul etmiyoruz. Demokrasiyi getiren CHP’de, yerel seçimlerde başarının ve motivasyonun anahtarı belediye başkan adayları ve meclis üyeleri kadrolarıdır. Bu kadroların önseçimle tespit edileceği bir ortamdan yaratılan sinerji ile CHP’nin başarı çıtası yükselecektir. CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve MYK, PM bu konuda tabanın sesini vakit geçirmeden dinlemeli ve hayata geçirmelidir.” 

TEK ÇÖZÜM ÖNSEÇİM
“Belediye başkanları ile milletvekilleri arasında süren tatsız rekabeti bitirmek, örgüt barışını sağlamak, eş-dost, akraba, hemşehricilik korumacılığını engellemek ancak üye ile yapılacak olan ön seçimle olur. Talebimizin gereğini yaparak CHP’nin bir kez daha hüsrana uğramaması adına, sağduyulu düşünüp talebimizin ivedilikle değerlendirilmesini arzu ediyoruz. Bu talebimizi Genel Merkezimize iletmek üzere 24 Eylül Pazartesi günü (bugün)saat 11:30'da Güllük Caddesi’ndeki Merkez PTT önünde bir basın açıklaması yapacağız ve bu talebimizi e-posta ve faks yoluyla CHP Genel Merkezi’ne ileteceğiz. Bu etkinliğimize tüm üyelerimizi, ön seçimin gücüne ve doğru yöntem olduğuna inanan halkımızı bekliyoruz.” Senem KÖR


 

Editör: TE Bilisim