Antalya’da engellilerin ve hastaların sesi olmak isteyen Hasta ve Engelliler ile Yakınları Hakları Derneği (HEYAD) üyeleri Akdeniz Gerçek’i ziyaret ederek sorunlarını anlattı ve çözüm için destek istedi. Hüseyin Ayhan,” Sesimizi duyurmak istiyoruz merdiven altı derneği olarak kalmak istemiyoruz” dedi.  Dernek başkanı Hüseyin Ayhan, hasta, engelli ve yakınlarının haklarının toplumda tanınması, bu hakların kullanılmasının sağlanması gerektiğini söyledi. Ayhan, şöyle konuştu: “HEYAD, hak ihlalleri karşısında hasta, hasta yakını ile engelli ve engelli yakınlarının kendilerini koruyabilecek girişimlerde bulunmalarının desteklenmesi ve sivil toplum faaliyetlerinin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesini sağlamak ve bu konuda çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlara destek vermek amacı ile kurulmuştur.”

 

OLUMLU TEPKİLER ALIYORUZ

HEYAD dergisi ile ilgili birçok olumlu tepki aldıklarını kaydeden Ayhan, ”Bizim web sitemiz var biz resmi kurumlarla bir arada iletişim halinde olduğumuzdan dolayı sürekli oraya başvuran kişileri tespit ediyoruz ve onlardan yardım alıyoruz. Hastanelerde ve resmi kuruluşlarda sürekli gözlem yapıyoruz. Buralarda eksiklik var mı yok mu, nasıl giderilir, bu eksiklik görürsek haber veriyoruz kurumları uyarıyoruz” dedi. HEYAD Başkanı Ayhan, ”Antalya Kamu Hastanelerinde derneğimizce yapmış olduğumuz gözlemlerde ve birebir görüşmelerde Kepez Devlet Hastanesi eksik personeline rağmen hasta ve engelliler ile yakınlarına vermiş oldukları hizmetlerden dolayı derneğimizce tüm hastane personeli adına Başhekim Op.Dr.Ramazan Gürkan’a teşekkür belgesini taktim ettik” diye konuştu.

 

HERKES ENGELLİ ADAYI

Her insanın birer engelli adayı olduğunu hatırlatan Ayhan, “Kızım da çölyak hastası. Biz bile zorlanıyoruz, engelli bireyleri düşünemiyorum. Bu yüzden bu derneği ve dergiyi kurdum en azından bir şekilde sesleri olmak istiyorum. Dergi iki ayda bir çıkacak. Kendi imkanlarımızla dergimizi yaptık ama bundan sonra tabiî ki dergiye reklam yapmak isteyen olursa, sponsor olmak isteyen olursa hayır demeyiz. Bizim için maddiyat önemli değil en azından sadece dergiyi kalkındırması yeterli olacaktır” dedi.  Senem KÖR

 

Editör: TE Bilisim