Karakuzey, konferansta Atatürk’ün sporcu kişiliği, spora ve sporcuya verdiği değer ile ülkemizde sağlıklı bir ırkın yaratılması ve sporun tüm ülke sınırları içerisinde homojen bir şekilde yaygınlaştırılması için yaptığı çalışmaları izleyenlere aktardı. Türkiye’de siyaset ve yöneticilik yapan insanların özellikle Anayasa ve yasalarda açık bir şekilde bulunmasına rağmen spor ve beden eğitiminin yeterli sevide olmamasının kendisini üzdüğünü kaydeden Kemal Karakuzey, “Sporun yurt savunmasında görev alacak askerlerimizin daha önceden planlanmış ve okullarda uygulama esasları belirlenmiş olarak spor yoluyla kazandırılması konusu çok önemlidir” dedi.

 

STADIN ADI “ATATÜRK” OLMALI

Semineri izleyenlerin özellikle Antalya şehrini ilgilendiren spor konularını merakla takip ettiklerini hatırlatan Karakuzey, “Özellikle Atatürk’ün Aspendos antik tiyatrosu ile ilgili sözleri ile burada güreş etkinliği yapılması konusundaki talimatları ilgilerini çekmiştir. Antalya’nın halen Serik ilçesinde yaşayan ülkemizin dünyaca ünlü efsanesi ve 1964 yılı Tokyo Olimpiyatlarında 78 kiloda şampiyon olan güreşçisi İsmail Ogan’ın adının Akdeniz Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesine adının verilmesi ve Antalya veya Serik ilçesinde kent müzesi bağlamında bir ‘Yağlı Güreş Müzesi’nin yapılması tarafımdan ilgili birimlere iletilecektir. Ben de Antalya Lisesi’nin güreş takımında ilken bu değerli şampiyonumuz tarafından çalıştırılmıştık. En kısa zamanda kendisini ziyaret edip ellerinden öpeceğim” diye konuştu.

Emekli Albay Kemal Karakuzey, Antalya’da yeni yapılan stadyuma ‘Atatürk’ adının verilmesinin tüm Antalyalıları ve tüm Atatürk sevdalısı yurtseverleri çok mutlu edeceğini de sözlerine ekledi.  Davut KUNDUROĞLU

 

 

Editör: TE Bilisim