Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), İstanbul’da yapımı devam eden üçüncü havalimanının adının Atatürk olarak kalması için Kalekapısı Attalos Heykeli önünde imza kampanyası başlattı.

Kampanyaya CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, CHP Muratpaşa ilçe Başkanı Hasan Şahin, Eğitim-İş Antalya Şube Başkanı Fatin Iltar ve birçok sivil toplum örgütü temsilcileri de destek verdi.

 

Konuyla ilgili basın açıklaması yapan ve imza kampanyası başlatan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş, “Siyasi iktidarın 16 yıllık yönetim tarzına ve uygulamalarına bakıldığında; Atatürk adına bile tahammül edemediklerini; örneğin, TBMM başkanlığını yapan üst düzey kadroların konuşmalarında hiç bir şekilde Atatürk’ün adını anmadıklarını, O’nun devrim ve ilkelerine karşı tavır aldıklarını, hep birlikte yaşayarak gördük’’ dedi.

MANİDAR BİR TARİH

Yapılması planlanan üçüncü Havalimanının Cumhuriyetin ilan edildiği gün kapatılmasının son derece manidar olduğunu belirten Daş,’’ Kamuoyunda ‘3. havalimanı‘ diye geçiyor oysaki İstanbul’da yapımı biterse tabii ki Sabiha Gökçen ile birlikte iki havalimanı olacaktır, üçüncüsü yoktur! Üstüne üstlük İstanbul Atatürk Havalimanın genişletilme ve modernize edilme seçenekleri göz ardı edilerek, Cumhuriyetin ilan edildiği gün kapatılması da son derece manidardır’’ diye konuştu.

İŞÇİLERİN HAKLARI İNSANİ BİR TALEP

Daş, havalimanında çalışan işçilerin medya yoluyla duyurdukları isteklerinin tümünün, işçi haklarına yönelik talepler değil, asgari insani talepler olduğunu hatırlatarak, ’’İşçilerimizin bu insani taleplerini karşılamak asgari bir hukuk devletinde iktidarların temel görevidir. Bir iktidar ya da zihniyet, bu asgari talepleri dahi karşılayamıyorsa, bu, onların kölelik düzeni kurduğunu açıkça göstermektedir’’ dedi.

YANDAŞ MEDYA ELEŞTİRİSİ

Yandaş medyaya tepki gösteren İbrahim Daş bir işçinin bile hayatının önemli olduğunu vurguladı. Daş, ’’Özellikle yandaş medyanın 100 işçi değil 27 işçi öldü haberi yaparak sergilediği tavır içler acısıdır. Bizim için bir işçimiz bile hayatını kaybetse içimiz yanar, yüreğimiz kanar’’ diye konuştu.

BİLİNÇLENDİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Atatürk isminin bir daha bir yerden silinmemesi için bütün güçleriyle mücadele edeceğini söyleyen Daş Atatürk ismini bir yerden silmek Türk Milleti’nin gönlünden silmek olmadığının altını çizdi. Daş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Atatürkçü Düşünce Derneği’nin ilk adım olarak başlattığı imza kampanyası ve toplumsal çalışmalar; yine bilindik, yine tanıdık algı operasyonlarıyla gölgelenmek istenmektedir. Atatürk adının kaldırılması sıradan ve normal bir durum değildir. Atatürkçü Düşünce Derneği olarak; yıllardır toplumu bilgilendirme ve gerçekleri halkımızla paylaşma görevini yerine getirmeye devam ediyoruz. Yıllardır tüm kesimleri uyarıyoruz ve uyarmaya da devam edeceğiz. Türk Milleti’nin çıkarlarını savunmaya, Cumhuriyetimizin birlik ve bütünlük içinde yaşamasını savunmaya devam edeceğiz.’’

Senem KÖR

 

Editör: TE Bilisim