Tarım İl Müdürü Mustafa Özen, şarbonlu hayvanlarla olduğu dolu olduğu ileri sürülen ve “Ölüm Gemisi” olarak nitelendirilen geminin Antalya açıklarında olduğuna yönelik sosyal medyaya yansıyan paylaşımlarla ilgili Akdeniz GERÇEK’e konuştu. Antalyalıların yüreğine su serpen Özen, kentte şarbonla ilgili herhangi bir vaka, herhangi bir nokta olmadığını söyledi. Özen, sosyal medyada yapılan paylaşımların kesinlikle doğru olmadığını da ileri sürdü.

 

ŞARBON VAKASI YOK

Tarım İl Müdürü Mustafa Özen’in açıklamaları şöyle: “Antalya’da şarbonla ilgili herhangi bir vaka, şarbonla ilgili herhangi bir nokta, şarbonla ilgili herhangi bir endişe verici hiçbir lokasyon yok. Dolayısıyla olmayan bir şey için, bir açıklama yapmak ne kadar doğru onu da bilmiyorum. Zaten İl Sağlık müdürümüz bu konuda bir açıklama yaptı. Bu açıklamanın içerisinde Tarım İl Müdürlüğümüzden alınan görüşler var. Bu konuyla ilgili sosyal medyada yaptığımız paylaşımlarımız var.”

 

PAYLAŞIMLAR DOĞRU DEĞİL

“Tekrar söylüyorum, Antalya’da şuana kadar ne bir şarbon vakası yaşandı, ne bir şarbon vakası görüldü. Ne yazık ki sosyal medyada bazı haddini bilmeyen, yaptıkları paylaşımın nereye gittiğini bilmeyen insanlar var. Ben bu paylaşımları kesinlikle doğru bulmuyorum. Olmayan bir şey için vatandaşlarımızı bu kadar endişelendirmek kesinlikle doğru değil. Çünkü yok böyle bir şey .” Senem KÖR

 

 

 

Editör: TE Bilisim