Eğitim-iş, Tüm Yerel-Sen, Birleşik Kamu İşve Atatürkçü Düşünce Derneği,ülkede yaşanan ekonomik krizle ilgili Attalos heykeli önünde bir basın açıklaması yaptı. Eğitim-İş Antalya Şube Başkanı Fatin Iltar’ın okuduğu basın açıklamasında son dönemlerde ülke tarihinin en büyük ekonomik krizinin yaşandığı hatırlatılarak şöyle denildi: “AKP iktidarının uyguladığı ranta dayalı çarpık ekonomik modelin neticesi olarak ortaya çıkan krizin bedelini yine en çok ülkemizin çalışanları ödemektedir. Enflasyon oranı Ağustos ayı içerisinde yüzde 17,90 oranına yükselerek son 14 yılın zirvesine ulaşmıştır. Türk Lirasının dolar ve avro karşısında değer kaybetmesinin sebebi ekonomide yaşanan daralma ve ülke siyasetinde yaşanan belirsizliklerdir. Döviz üzerinden dışa borçlanan, ülkemizin tüm kamu kurumlarını yok pahasına satan AKP iktidarın ülkemizi derin bir uçurumun içerisine sürüklemiştir. Bu şekilde devam ettiği takdirde, Merkez Bankası’nın son faiz artırım kararı ile ülkemizde enflasyon ve borçlanma oranı daha da artacak ve bunun bedelini yurttaşlar yastık altlarında bulunan paraları ile mi ödeyecekler?”

 

AÇLIK SINIRI ALTINDAYIZ

“Açlık sınırının 2.164 TL, yoksulluk sınırının da 8.119 TL'yi geçtiği ülkenizde yurttaşlarımız günden güne yoksullaşmaktadır. Yurttaşlarımız artık mutfağındaki temel besin maddelerini dahi alamaz duruma gelmiştir. Ülkemiz. Dünyanın en büyük ikinci un ihracatçısı konumunda iken birçok un fabrikası üretimini durdurmuş ve süt şeker ithal etmek durumunda kalınmıştır.”

 

DİYANET’TEN BAŞLAYIN

Açıklamada,AKP’nin 24 Haziran seçimleri öncesi memurlara vaat ettiği 3600 ek gösterge sözünün havada kaldığı da belirtildi. Açıklamada şöyle denildi: “Şu ana kadar iktidar yetkilileri tarafında herhangi bir açıklama yapılmamış, iktidar bir kez daha memurlarımızı yüz üstü bırakmıştır. AKP iktidarı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan Saraylara, makam odalarına, lüks araçlara para bulma noktasında sıkıntı çekmezken, ülkesinin memurlarına ve asgari' ücret ile geçinen milyonlarca işçisine yapacağı zammı çok görmektedir. Ayrıca yerel yönetimlerin ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütçesinden sözde tasarruf adı altında kesintiler yapılmaktadır. Buradan bir kez daha Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sesleniyoruz; eğer tasarruf tedbiri almak istiyorsanız Milli Eğitim’den değil Diyanet ve Cumhurbaşkanlığı bütçesinden kesinti yapın.”

 

YOKSULLUK BİR KADER DEĞİL

“Bizler Cumhuriyetimizin ilerici ve aydınlanmacı değerlerine sıkı sıkıya bağlı, Atatürk devrimlerinden ödün vermeyen çalışanları ve emekçileri olarak eğitimin çağdaş, laik, bilimsel, ulusal, kamusal olması konusunda ısrarımızı sürdürmeye devan edeceğiz. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; buradan bir kez daha Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sesleniyoruz; yarattığınız yıkımın bedelini bizler asla ve asla ödemeyeceğiz. Yoksulluk ve açlık yurttaşlarımız için bir kader değil sizlerin eseridir. Tüm kamu iş görenlerini ve emekçileri, Saray’ın israf rejimine karşı çıkmaya davet ediyoruz.” Senem KÖR

Editör: TE Bilisim