Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı’nın düzenlediği İl Danışma Kurulu toplantısı, hafta sonu Konyaaltı Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde yapıldı. İl Danışma Kurulu’na CHP Antalya Milletvekilleri Çetin Osman Budak, Aydın Özer, Cavit Arı, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, eski il başkanlarından Ömer Melli, Özer Ülken, Semih Esen, parti yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı.

 

ÇOK SERT ELEŞTİRDİ

İl danışma kurulunda konuşan Ahmet Kumbul, AKP hükümetini ve AKP’li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'i eleştirdi. Türkiye’nin artık tek kişinin vesayetiyle yönetildiğini iddia eden Kumbul, “Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) devre dışı bırakılmıştır. Anayasanın ilk iki maddesi fiilen değiştirilmiş ve Türkiye'nin artık tek kişilik bir vesayet sistemiyle yönetilmektedir. İktidar partisi, sistemden faydalanarak kendi menfaatleri için çalışmakta, halkı düşünen tek bir yöneticinin kalmamıştır. Eğitim ise çok kötü durumdadır. Şu an Türkiye tamamen bir yıkım yaşamaktadır. Devletin bağışıklık sistemi zayıflamıştır. Ülke her türlü mikroba ve küstahlığa açık hale gelmiştir. Ama inanıyoruz ki Türk milleti bu sorunu da çözecektir" diye konuştu.

 

SÖZ VERDİ YAPMADI

Kumbul açıklamalarında AKP’li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’i de çok sert bir şekilde eleştirdi. Türel’in söz verip de yapamadığı birçok projesi olduğunu hatırlatan Kumbul, şöyle devam etti: “ Sayın Türel üst geçitlerde ‘başladı bitti’ şeklinde reklam yapıyor ama yapmadığı, bitiremediği işleri neden yazmıyor? Sadece betona yatırım yapan belediye başkanı Antalya’ya gerçekten iyi gelmedi. Artık Antalya’yı iyi yönetemiyorsunuz bırakın bize, biz yönetelim."

CHP İl Danışma Kurulu, Ahmet Kumbul’un konuşması sonrası basına kapalı olarak gerçekleşti.

 

ÜYELERE ÇALIŞMA FORMU VERİLDİ

Öte yandan, CHP İl Danışma Kurulu’nun yapıldığı salonun girişinde tüm üyelere, il başkanlığının yaptığı bir çalışma formu verildi. Formda parti genel merkezince 24 Haziran milletvekili seçim sonuçlarının her mahallede oy kaybı ve artışının üç başlık altında analiz edilmesinin beklendiği belirtilerek, bu formların doldurulması istendi.Formda, oy kaybı ve artışının siyasi rekabetten kaynaklanan nedenleri, toplumsal nedenleri ile CHP’nin tercihleri veya politikalarından kaynaklanıp kaynaklanmadığı soruluyor ve verilen şıkların doldurulması isteniyor. Senem KÖR

 

 

 

Editör: TE Bilisim