Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Eylül ayı devam meclisi, Başkanvekili Mesut Kocagöz başkanlığında yapıldı. Meclise, Büyükşehir Belediyesi'nce bu yıl 55'incisi düzenlenecek Uluslararası Film Festivali damgasını vurdu. Oy birliği ile festivalde 'en iyi'lerin alacağı ödül miktarı netleştirildi. Meclisten geçen karara göre, 'en iyi film' için 320 bin, 'en iyi yönetmen' için 120 bin, 'en iyi kadın ve erkek oyuncular' için 15'er bin lira ödül verilecek. Dağıtılacak diğer ödüllerle rakam, 1 milyon 30 bin 500 liraya ulaşacak.

 

CHP’DEN ULUSAL KETEGORİ ELEŞTİRİSİ

CHP Grup Sözcüsü Cansel Tuncer Çevikol, ödüllerin bir kısmının euro, bir kısmının ise Türk lirası üzerinden ödenmesinin talep edildiğini, lira ile verilen ödüllerin değerinin geçen yıla göre değişmediğini, euro üzerinden verilecek ödüllerinin miktarının artırıldığını söyledi. Geçen yıl kaldırılan 'ulusal' kategorinin yeniden festivale eklenmesi gerektiğini belirten Çevikol, festivali 55'inci değil, ulusal bölüm kaldırıldığı için 2'nci olarak nitelendirilebileceğini söyledi. Çevikol, "Antalya'da iktidarı alırsak halkın festivali olması için ulusal boyutu yine ekleyeceğiz" dedi.

 

BAYRAKTAR: YİNE BİZ YAPACAĞIZ

AKP Sözcüsü Bahattin Bayraktar ise festivalin 56'ncısını da kendilerinin yapacağını kaydetti. Bayraktar, "Yolumuza kaldığımız yerden devam edeceğiz. Dövizin olağanüstü yükselişi sonrasında euro ödüllerini yüzde 15 daha aşağı çektik, Türk lirası ödüllerini de yüzde 10 artırdık" diye konuştu. 

 

OTOBÜSÇÜ ESNAFINA DESTEK

Öte yandan mecliste, otobüsçü esnafının 32 bin TL olan mevcut gelir desteğinin yılbaşına kadar 35 bin TL'ye, 2019 yılı için gelir desteği üst sınırının bir taşımacının aylık hak edişini 38 bin TL'ye tamamlayacak şekilde yeniden düzenlenmesine karar verildi. DHA

 

 

  

Editör: TE Bilisim