Konyaaltı İlçe Başkanı Onur Duruk, Cumhuriyet Halk Partisi’nin sıkıntılı süreçler yaşadığını bu toplantıyla birlikte gelecek dönemlerde alternatif çözüm önerileri üzerinde odaklanmaları gerektiğini söyledi. Duruk, “Referandum süreciyle başlayan çok ciddi sıkıntılar ve süreçler yaşadık. Şu an geldiğimiz noktada rejim değişikliği ile Cumhuriyetin artık isminin var olduğu ama kendisinin yok sayıldığı tek adam mantığının tamamen ülkeye egemen olduğu bir süreçten geçiyoruz” dedi. Duruk, partinin ve cumhuriyetin değerlerine zarar verildiğini, o yüzden çözüm önerilerine odaklanmaları gerektiğinin altını çizdi.

DURUK: BİRLİKTELİK ZAMANI

Duruk, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Ülkemiz ve partimiz de bu sıkıntılı süreçten nasibini almış durumda. Bu anlamda bizi bir arada tutan etkenlerin söz edildiği, birlikteliğin gerçekten nasıl ve ne şekilde olması gerektiğini anlatan toplantılar olmasını diliyorum. Cumhuriyetin değerlerine çok zarar verildi. O anlamda artık kavgadan, kutuplaşmadan beslenecek yerimiz kalmadı. İnsanlar kendi önerilerini parti için neler yapılması gerektiği konusunda doğru analizler yapıp bu konuda önerilerini sunarlardı. Fakat son zamanlarda biz sürekli kavgadan besleniyoruz. İnsanlar birbirini kırıyor, yarını düşünmüyor. “

LAİKLİK RAFA KALKIYOR

İl Başkanı Ahmet Kumbul, konuşmasında eğitimden ve ekonomiden bahsetti. Milli Eğitim’de karma eğitimin artık zorunlu olmamasının sıkıntılara yol açacağını kaydeden Kumbul, “Artık kızlar ayrı, erkekler ayrı okula ya da aynı okulun içinde kızlar ayrı, erkekler ayrı sınıfa gidebilecekler. Bununla ilgili gelen eleştirilere de her zamanki gibi her konuyu bilen tek adamın sözcüsü İbrahim Kalın cevap verdi. Dedi ki; ‘bu vatandaşların demokratik hakkıdır. İsterlerse karma eğitim görürler isterlerse ayrı eğitim görürler’. Bu açıklama, demokratik bir haktan öte biz bunu laikliğin rafa kaldırılması olarak görüyoruz” diye konuştu.

LİYAKAT DEĞİL SADAKAT YÖNETİYOR

Ekonominin giderek daha da kötüye gittiğini bunu sanayici iş adamlarının da kabul ettiğini iddia eden Kumbul, “Bütün sanayiciler gerçekten çok zor durumda. Bunu hepsi korkmadan açık açık dile getirdiler. Hazinenin, maliyenin başına damadını getirenler ekonomik krizi de adım adım ülkemize getirdiler. Yine görevlendirme yaptılar.  Liyakatli insanlar, işin ehli insanlar göreve gelmediği sürece devleti liyakata değil sadakate yöneltildiği sürece kendinizden olmayanı ötekileştirdiğiniz sürece bu ülkenin gelişmesi maalesef çok zordur. Bu ülke daha da bataklığa doğru gidecektir’’ diye konuştu.

ÇOK İŞ DÜŞÜYOR

Ahmet Kumbul, önümüzdeki süreçte daha çok çalışılması gerektiğini söyledi. Kumbul, şöyle devam etti: “Burada bize çok iş düşüyor biliyorum. Hepiniz Cumhuriyetin ayakta kalması için sürekli mücadele ettiniz ama burada sadece CHP’ye değil vatanını, milletini seven herkese çok büyük sorumluluk düşmektedir. Kriz masasında üç il yöneticimizde ekonomiyle ilgili tamamen notlarını aldılar. Bunu bir rapor haline getirip genel merkeze göndereceğiz” dedi. Senem KÖR

Editör: TE Bilisim