İMZACI BAŞKAN DİSİPLİNDE

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Serik İlçe Başkanı Abdullah Akbaba, olağanüstü kurultay için gündem eksikliği nedeniyle yenilediği noter onayı gerekçe gösterilerek, mükerrer oy kullandığı iddiasıyla Genel Merkez tarafından, kesin ihraç talebiyle tedbirli olarak İl Disiplin Kurulu’na sevki için CHP İl Başkanlığı’na görev verdi. Başkan Akbaba, Akdeniz GERÇEK’e konuştu; “Suçsuzluğumu kanıtlayacağım.” CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, “Konu Disiplin Kurulu’nda” derken, İl Disiplin Kurulu Başkanı ise “Konu daha bize gelmedi. Biz de sosyal medyadan öğrendik” dedi.

 

--------------

 

 

Akkaba, yaşadığı süreci tüm açıklığıyla Akdeniz GERÇEK’e anlattı. Akbaba, şöyle konuştu: “Olağanüstü Kurultay için imza verildiğim dönemde Serik noterine gittim. Tabi doğal olarak elimizde böyle bir evrak yoktu. CHP İrade Grubu’ndan tanıdıklarımla görüştüm ve ‘bu konuyla ilgili bir evrak varsa bana gönderin’ dedim. Bana bir hazır yazı attılar. Ben de bana attıkları yazıyı noterde yazdım ve gönderdim. Aradan bir hafta geçtikten sonra bana Ankara’dan irade grubundan telefon geldi ve evrağın eksik olduğu, yazıya gündem maddelerini ekletmem gerektiği söylendi. Ben de notere gittim, gündemi eklettirdim ve tekrar gönderdim.”

 

SAVUNMAMI HAZIRLIYORUM

“Bunu imza sayısını çok göstermek için kasıtlı olarak yaptığım ve mükerrer oy kullandığım iddia ediliyor. Dolasıyla MYK’dan geçirerek beni disipline vermişler ve üç gün içinde savunma yapmamı istiyorlar. Ben de avukatımla görüştüm ve savunmamı hazırlıyorum. Ben bunu hak ettiğimi düşünmüyorum. Kesinlikle art niyetle yapılmış bir olay değil. Sehven yapılmış bir hatadır.”

 

İŞTE O DİLEKÇE

CHP Serik İlçe Başkanı Abdullah Akbaba’nın İl Disiplin Kurulu’na sevkiyle ilgili CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve CHP Genel Sekreteri Mehmet Akif Hamzaçebi imzalı, 8 Ağustos tarihli dilekçe şöyle: “Antalya İli Serik İlçesi Üyesi Abdullah Akbaba’nın ‘Seçimli Olağanüstü Kurultay Toplanması’ talebiyle ilgili olarak, Serik 1. Noterliği’ne 16 Temmuz 2018 tarih ve 5868 yevmiye numaralı ve yine Serik 1. Noterliği’ne 27 Temmuz 2018 tarih ve 6191 yevmiye numaralı mükerrer beyanlarının olduğu görülmüştür. Olağanüstü Kurultay talebinde bulunmak bir haktır, kullanılmasında hiçbir sakınca yoktur, yalnız bir kez kullanılabilecek bu iradeyi mükerrer olarak kullanmak, toplam imza sayısını gerçekten fazla göstermek anlamı taşıyacağından bu fiil hakkın kötüye kullanılmasını teşkil eder. Bu nedenle Antalya İli Serik İlçesi Üyesi Abdullah Akbaba’nın CHP Tüzüğü’nün (68/1b, f) maddesine göre ’Kesin Çıkarma Cezası’ istemiyle CHP Tüzüğü’nün 64.maddesine göre ‘Tedbirli olarak Antalya İl Disiplin Kurulu’na sevk edilmesine, CHP Tüzüğü’nün 63/5 bendi uyarınca Merkez Yönetim Kurulu’nun 8 Ağustos 2018 tarihli toplantısında karar verilmiştir. Merkez Yönetim Kurulu kararı uyarınca gerekli işlemin yapılmasını rica ederiz.”

 

SAYGILI: SAVUNMA HENÜZ

BİZE ULAŞMADI

CHP İl Disiplin Kurulu Başkanı Muammer Saygılı ise konuyla ilgili şu açıklamaya yaptı: “Konu daha bize gelmedi. Biz de sosyal medyadan öğrendik. Sayın Abdullah Akkaba’nın 3 gün içinde il disiplin kuruluna savunmasını vermesi gerekiyor. Sanırım 20 Ağustos Pazartesi gününe kadar vakti olması lazım. Karar bize gelince görüşülecek. Bu konuda yorum yapmam doğru olmaz. Çünkü İl Disiplin Kurulu’nda 9 üye var. Ne diyeceklerini bilemiyorum. Konu o toplantıda konuşulup karara bağlanacak.” Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim