Döviz kurundaki yükseliş zor durumda olan üreticiyi tedirgin etti. CHP’li Antalya Büyükşehir ve Kumluca Belediyesi Meclis Üyesi Seyfi Arıkan, yaşanan krize acilen müdahale edilmesini istedi. Arıkan, şöyle konuştu: “Ortalık şuanda yangın yeri. Tamam belki döviz kurunda belki geçtiğimiz haftaya oranla belli bir düşüş yaşandı ama yine de tarım sektörü gerçekten çok zor durumda. Üretici zaten zor durumdaydı buna bir de artan maliyetler eklenince ayakta durmakta epey güçlük çekti.

 

YARAYA MERHEM ŞART

“Şuanda bizim için ölü mevsim, sezon kapandı. Dikimler bu ayın sonunda başlayacak. Herkeste bir tedirginlik var. Biz eylül ve ekim aylarında bir kriz beklerken dövizde yaşanan bu yükselişle şok olduk. Şimdi daha da dikkatli olmak durumundayız. Özellikle dövizle borçlu olanların çok sıkıntı çekecekler. Hükümetin bu yaraya merhem olmalı.”

 

BİZİ ÜRETİM KURTARIR

Ülkeyi üretimin kurtaracağını iddia eden Arıkan, “Ben ilk kez Cumhurbaşkanımızın ağzından ‘üretim yapmalıyız’ cümlesini duydum. Ben bu cümleyi yeni duydum ve çok sevindirici bir açıklama olduğunu düşünüyordum. Hep tüketerek bir yere gelemeyiz. Üretim olmadan bir yere varılamaz. Bizi kurtaracak olan üretim, üretim ve üretimdir” dedi.

 

KRİZİ FIRSATI ÇEVİRMEK İSTEYENLER VAR

Sektörde yaşanan sıkıntıyı fırsata çevirmek isteyenlerin olduğuna da vurgu yapan Seyfi Arıkan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunun yanında bir takım esnaf bu fırsatı değerlendirmek istiyor bu da bizi son derece rahatsız ediyor. Ben üreticilerle devamlı bir aradayım ve onların söyledikleri beni son derece rahatsız etti. Bana bazı esnafın dövizdeki yükselişten dolayı ‘mal gelmedi’ mazeretiyle satış yapmadığı söylendi. Bence esnafın üreticiye yaptığı bu davranış son derece yanlış. Birilerini buna engel olması lazım.” Kubilay ELDEMİRCİ

 

Editör: TE Bilisim