Akdeniz GERÇEK’e konuşan Ünal, krizden en çok dar gelirlinin etkileneceğini belirterek, şöyle konuştu: “Kriz daha tam alarak piyasaya yansımadı. Ama kısmen bundan vazife çıkaran ve bunu fiyatlarına yansıtanlar var. Zamlı mal almadan keyfi artış yapanlar var. Bizim toplu sözlemeler genellikle enflasyona dayalı olduğu için işçi alım gücünde diğer kesimlere göre doğal olarak koruma altında. Özellikle asgari ücretle çalışanlar TL’nin değer kaybetmesiyle oldukça zarar görecekler.”

 

İŞVERENİ DE UYARDI

“Ama her şeye rağmen işçi bu krizden en az zararla çıkmalıdır. Kantarın topuzu kaçmamalıdır. Yani buradan bazı işverenler durumdan vazife çıkararak haddinden fazla işçinin ücretini kısmamalıdır.

Herkes her şeyin farkında. Bu konuyla ilgili sendikalar takiptedir, yetkililerin de bu tür olayları yakından takip etmesi gerekir. Asgari ücretli zaten zar zor geçiniyor. Umarım krizin faturası dar gelirliye ve emekçiye kesilmez.”

 

EKONOMİK BİR SAVAŞ VAR

Hacı Mevlut Ünal, ülkenin ilan edilmemiş bir ekonomik savaş ile de karşı karşıya olduğunun altını çizerek sözlerini şöyle tamamladı: “Ama bir de olayın bir başka yönü var. Bu ülke bizim ülkemiz. Dışarıdaki bu tür oyunlara karşı dik durmamız ve birlik olmamız gerekir. Karşımızda ilan edilmemiş ekonomik bir savaş var. Bu krizden de ancak birlik ve beraberliği koruyarak çıkabiliriz.” Kubilay ELDEMİRCİ

Editör: TE Bilisim