Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Yönetim Kurulu Üyesi ve Innvista Hotels Belek Genel Müdürü Ülkay Atmaca, turizm sezonunu Akdeniz GERÇEK’e değerlendirdi.  2018 yılının sektör açısından çok iyi gittiğini hatırlatan Atmaca, “Bu yıl 2014 yılının sayılarına ulaştık, hatta yüzde 4 geçtik. Hem gelen kişi sayısı hem fiyatlarda son yılların en iyi dönemini yaşıyoruz. Geçen yıla oranla yüzde 30’luk bir artış söz konusu. Ağustos ayı da iyi gidiyor ama dövizdeki aşırı yükseliş iç pazarı olumsuz etkiledi. Ama ben her şeye rağmen 2018’in son yılların en iyi yılı olacağını düşünüyorum. Bu pozitif gelişme 2018-2019 yılı satışlarına yansır, doğru strateji ve planlama yapılabilirse ciddi bir patlama yaşarız. Çünkü biz şimdiden 2019 yılının temmuz-ağustos aylarına rezervasyon almaya başladım. Bu hem bizim hem de sektör için çok önemli bir gelişme. Çünkü otel olarak daha ben çok yeniyim. Bu da çok gurur verici bir şey. O yüzden iyi başladı, iyi gidiyor tek sıkıntı yüksek döviz deneniyle iç pazarda yaşanan sıkıntı” dedi.

 

2019 İYİ OLACAK

Doğru bir planlamayla 2019 yılından ümitli olduğunu aktaran Atmaca, “2016 yılındaki uçak krizi ve ardından yaşanan siyasi kriz nedeniyle ülkemize gelmeyen, Türkiye yerine tatil tercihini diğer Akdeniz ülkelerinde kullanan özellikle Almanlar ve Ruslar çok mutlu olmadı. Çünkü kalite olarak bizim ürün kalitemiz bambaşka. Türkiye’de tatil yapan bir turistin başka bir ülkede bizi aramaması mümkün değil. Rakiplerimiz ile bizim aramızdaki fiyat ve ürün farkı çok büyük. Bence sektörde bir kriz kalmadı. Zaten Türkiye’de arka arkaya 5 tane iyi sezon yaşanmadı. İşler iyi giderken mutlaka bir ekonomik kriz çıktı. 2017 toparlanma süreciydi ve bu sezon iyi gidiyor. Doğru bir planlamayla 2019 hem gelen kişi sayısında hem rakamsal olarak çok iyi olacak” diye konuştu.

 

YENİ BAKANDAN UMUTLUYUM

İlk kez sektörden bir ismin Turizm Bakanı olmasını da değerlendiren Atmaca, şöyle konuştu: “Açıkçası ben çok umutluyum. Geçmiş bakanlarla ilgili sabaha kadar tartışabiliriz. O dönemlerde biz sorunlarımızı birine atlatıyorduk, o diğerine anlatıyordu son olarak bakana gidiyordu. Yeni bakanımız sektör içinden, çekirdekten gelme bir isim. Yaptığı işler çok doğru. Türkiye’nin en önemli zincirlerinden bir tanesini kuran, en kaliteli ve en iyi servisleri veren bir grubun başında, bu markayı ortaya çıkaran bir isim. Konaklamaya, seyahati, uçağı yani bizim sektörün 3 ana ayağında işi olan ve bunu çok iyi yapan bir kişi olduğu için ben çok umutluyum. Özellikle son 20 günde yaptığı toplantılarda bizlere verdiği mesajlarda birçok sorunu çok kolay çözülebileceğini gördük. 31 yıldır bir işi yapıyorum, 16 yıldır profesyonelim ilk kez bu kadar Türk turizminin gelişimi ile ilgili ümitliyim.” Kubilay ELDEMİRCİ

Editör: TE Bilisim