Memur Sen Konfederasyonuna bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası(Sağlık Sen) Antalya Şubesi’nin 5.Olağan Genel Kurulu Porto Bello Otel’de gerçekleştirildi. Tek liste ile seçime giren mevcut başkan Sinan Kuluöztürk, 145 oyun kullanıldığı genel kurulda yeniden başkanlığa seçildi. Kuluöztürk, tüm delegelere verdikleri destekten ötürü teşekkürlerini sunarken, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ‘durmak yok yola devam’ diyeceklerini yineledi.  

‘Muhatap bulamamıştık’

Sağlık-Sen’den verilen bilgiye göre, genel kuruldaki konuşmasında 7 bin 100 üyeli sendikanın geçmişten bugüne yaşadığı zorlukları ve üyelere sağlanan kazanımları paylaşan Sinan Kuluöztürk, “Göreve geldiğimiz ilk yıllarda sendikamızı tanıtmak ve yeni üyeler kazandırmak için Antalya’nın tüm sağlık kuruluşlarını ziyaret etmeye başladık ama gittiğimiz her yerde aleyhimize yapılan propagandalar ve ön yargılar yüzünden bırakın yeni üye kazandırmayı bir bardak çayını içecek, muhatap alacak tek kişi bile bulamamıştık. Bugün başarı dolu yılları geride bıraktık. Hedefleri büyük yönetimimle beraber birikmiş sorunlara bedenimizi ortaya koyarak çözümler getirdik. Üyelerimizin emanetini koruduk” dedi.

‘Sosyal sendikacılık yaptık’

Gittikçe büyüyen davayı adaletin ve merhametin ışığında devam ettirmek için yemin ettiklerini belirten Başkan Kuluöztürk, “Sendikacılığı sadece ücret sendikacılığı olarak görmediklerini, sosyal projelere ağırlık vererek, yardıma muhtaç insanlara sırdaş olduklarını da söyleyen Kuluöztürk, sosyal projelerle farkındalık oluşturmaya bundan sonraki süreçte de tüm gayretleri ile devam edeceklerini dile getirdi.

‘Tüm çalışanlar faydalanmalı’

Kuluöztürk, bayramlarda emeklilere verilen bin liranın tüm sağlık ve idari hizmetler sınıfında çalışan vatandaşlara da yansıtılması gerektiğini savunurken, yıpranma payı konusunun bütün sağlık çalışanları ve idari hizmetler sınıfını kapsayacak şekilde genişletilmesinin önemine değinerek, sağlığın bir ekip işi olduğunu ve yıpranma payıyla 3600 ek gösterge gibi konuların bütün sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde düzenlenmesi gerektiğini kaydetti.(Haber Merkezi)

 

 

Editör: TE Bilisim