Muratpaşa Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, yaşları 53 ile 70 arasında değişin Muratpaşa Belediyesi Yaşlıevi müdavimi kıdemli Muratpaşalılar, Fehim Paşa Konağı adlı tiyatro oyununu sahnelemeye hazırlanıyor. Sanatla; yaşamı çekilmez hale getiren, yaşa bağlı rahatsızlıkları unutup, yaşam sevinci ve pozitif enerji ile dolduklarını söyleyen kıdemli Muratpaşalılar; hayallerini gerçekleştirdiklerini belirtirken, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’a teşekkür ediyor.

 

‘İki kutu ilaçtan daha iyileştirici’

Belediyeciliğin sadece yol, park yapmakla olmadığının altını çizen kıdemli Muratpaşalılar; sosyalleşip, olası demans, alzaymır ve Parkinson gibi hastalıkları erteleyeci davranışlar kazandıklarını belirtip, “Hastalıkla tedavi tek başına ilaçla olmuyor. Tiyatro oyunun sonunda sanatseverleri selamlamaya çıkıyoruz, ‘o selam iki kutu ilaçtan daha iyileştiricidir’ diye konuşuyor.

 

‘Bizler varız, hayattayız, gerçeğiz’

Kendilerine biçilen; ‘Elinde kumanda, televizyonun karşısında oturma’ rolünü kabul etmediklerini söyleyip, ‘Bizler varız, hayattayız, gerçeğiz’ diyen Muratpaşa Belediyesi Yaşlıevleri’nin kıdemli üyeleri, yaşadıkları değişimi şöyle anlatıyor:

 

Semra Kurak 60 yaş.

Bizler varız, hayattayız, gerçeğiz. Bizlere değer verilmesi lazım. Bizlerin belli yaşlardan sonra sağlık sorunlarımız var.  Demans gibi Alzheimer gibi Parkinson gibi bunlarla mücadele tek basına ilaçlarla tıpla olmuyor. Bu tip sosyal sorumluluk projeleri olması lazım. Murtapaşa Belediyesi ve Sayın Başkanı Ümit Uysal’a, bizleri düşündükleri için sonsuz teşekkür ederim.

 

Nejdet Ongun 58 yaş.

Sanat dostu Belediye Başkanı Ümit Uysal’a teşekkür ediyoruz. Yaşlılığın evde oturup, vadeyi doldurmak olmadığını, hayatın içinde olunması gerektiğini oyunumuzla anlatacağız. Sahnenin sonunda; o selama çıkıyoruz ya, ‘o selam iki kutu ilaçtan daha iyileştiricidir’.

 

Hasan Can 70 yaş.

Bende sol diz kapağımda protez var. Buna rağmen; oyunlar olsun, tiyatro olsun beni daha sağlıklı yaptı. Oturduğum zaman diz ağrılarım devam ediyor. Ama tiyatro veya folklor oynayınca kendimi daha sağlıklı hissediyorum.

 

Mustafa Öztop 65 yaş.

Tiyatroya başlamadan 1 yıl önce eşimi kaybetmiştim. Nerdeyse içime kapanmak üzereydim, hatta kimseye selam falan da vermiyordum. Tiyatroya başladıktan sonra sosyalleştim.

 

Nagihan akyüz 61 yaş.

Ezber yapamama birçok şeyi karıştırma gibi son yıllarda disleksi denilen bir hastalığım olduğunu biliyorum. Son iki oyundan sonra çok rahat ezber yapabildiğimi gördüm.

 

Mine Kiriş 63 yaş.

Bel fıtığı, bel kayması, şeker ve tansiyon rahatsızlarım var. Yaşlıevlerine gelip faaliyetlere katıldıktan sonra, başka bir insan oldum. Mutlu oldum, hastalıklarımı unuttum.

 

Sultan Aslan 68 yaş.

Hastahanelerden çıkamaz olmuştum. Muratpaşa Belediyesi Yaşlıevleri’nin açıldığını duydum, katıldım. Yaz başında tekrar tahlil yaptırdım ve şekerim sınırın altına düşmüş, tansiyonum normal düzeyinde. Hayata bakış açım değişti, çok mutluyum hayattan, zevk alıyorum.(Haber Merkezi)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim