ANTALYA’DAN DA KATILIM OLDU

Pekçoğu örgüt başkanı olan ya da örgüt yöneticiliğinden CHP’li kurultay delegelerinin 630 imzasının CHP Genel Merkezi’nce düşürülerek, olağanüstü kurultay yapılamayacağının açıklanmasının ardından dün imzacı delegeler toplandı. Muharrem İnce başkanlığında toplanan delegelerin milletvekili, belediye başkanlığı ve meclis üyeliği adaylıklarının önseçimle belirlenmesini zorunlu hale getirecek tüzük değişikliği için bastırdığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre delegeler, CHP’nin başarısının genelde ve yerelde, güçlü adaylar olduğu, bu adayların da iki dudak arası siyasetle belirlenmemesi gerektiğini ifade etti. Toplantıya Antalya’dan da katılım oldu.

SONUÇ BİLDİRİSİ YAYIMLANACAK

Sonuç bildirisinin de yayımlanacağı toplantıda İnce’nin değerlendirmeleri sonrasında delegelerin görüşleri alındı. Delegeler büyük oranda demokratik bir tüzük talebini dile getirdi. Aday belirlemelerinin MYK’nın değil, üyelerin elinde olması gerektiği ifade edildi. Toplantıya Antalya’dan CHP Aksu İlçe Başkanı Kenan Yıldız, Serik İlçe Başkanı Abdullah Akbaba, Alanya eski İlçe Başkanı Ali Takavut ile Mehmet Özbey katıldı.

CHP’de ‘Olağanüstü Kurultay’ için toplanmış 630 delegenin imzasının çeşitli gerekçeler sunularak CHP Genel Merkezi tarafından düşürülmesinin ardından imza veren delegeler Ankara’da Muharrem İnce başkanlığında toplandı. Toplantıya Antalya’dan da CHP Aksu İlçe Başkanı Kenan Yıldız, Serik İlçe Başkanı Abdullah Akbaba, Alanya eski İlçe Başkanı Ali Takavut ile Mehmet Özbey de katıldı.

CHP'li Muharrem İnce, olağanüstü kurultay talep eden delegelerin, bundan sonraki süreçte izleyecekleri yol haritalarını belirlemek üzere Ankara'da bir otelde düzenledikleri toplantıya girişte basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

SOKAĞIN SESİNİ DUYURMAYA ÇALIŞIYORLAR

Toplumda, parti tabanında ve örgütünde bir değişim, umutların tazelenmesi talebi olduğunu belirten İnce, delegelerin değişim için uğraştığını, kamuoyunun, sokağın sesini parti yöneticilerine duyurmak istediğini söyledi. Toplanan imzalar konusundaki "630 toplandı, yok 30 geri çekildi, 3 tane şöyleydi, birinin sayfa numarası çıkmadı" şeklindeki tartışmaların doğru olmadığını ifade eden İnce, değişim talebinin görmezden gelmemek gerektiğini vurguladı.

ONLAR KİRACI, EVSAHİBİ BİZİZ

“Ben 30 yıl sonra ilk kez delege değilim. Davet ettiler, görüşlerimi anlatacağım. Bir tavsiyem olacak arkadaşlara onu söyleyeceğim ve ayrılacağım sonra” diyen İnce şöyle konuştu: “Siyasi partiler kurultaylarında yöneticilerini seçer. İki yıllığına seçilir bu yöneticiler. İki yıllığına seçilen genel başkan ve parti meclisi üyelerine, partinin kurultay delegeleri partinin tapusunu vermez, yönetme yetkisini verir. Tapu verilmiyor. Atatürk'ün partisinin tapusu bütün millete aittir. Şu anda Sayın Genel Başkan’a ve MYK üyelerine ait değildir. Dolayısıyla partilerin yöneticileri kiracılardır. Ev sahibi biziz. Kiracı diyor ki 'Ben evi tahliye etmeyeceğim. 'Kötü, hor kullanıyorsun evi, bakımını yaptırmıyorsun, çatısı akıyor. 'Hayır, tahliye etmeyeceğim.' diyor. Boşaltmıyor evi. Peki biz ev sahibi olarak evi tahliye etmiyor diye evi yakacak, yıkacak mıyız? Hayır. Arkadaşlara tavsiyem bu. Tamam, tahliye etmiyor olabilir. Kiracı, 'Ben tanımıyorum, 700-800 imza da getirseniz kurultayı toplamıyorum.' diyor. Bunu millete anlatacağız."Görkem DELLAL

Editör: TE Bilisim