Döviz kurundaki yükselişle birlikte altın fiyatlarında da artış yaşanıyor. Dolar 6 lira 40 kuruş, Euro 7 lira 30 kuruştan işlem görüyor. Döviz kurundaki artışa paralel altının gramı 250 TL'ye yükseldi. Antalya Kuyumcular Odası Başkanı Ali Çelik, altın fiyatlarının artmasıyla birlikte kuyumcularda altın bozdurma işleminin arttığını, buna karşı altın satışının azaldığını söyledi. 

 

Başkan Çelik, yaz aylarının düğün sezonu olduğunu belirterek, "Kuyumcular, takı alacak düğün sahiplerine örneğin önceki yıllarda 10 bilezik satışı gerçekleştiriyorsa şimdi 5 ya da 6 bilezik satış yapıyor" dedi.

 

TERCİHLER İLÇEDEN İLÇEYE DEĞİŞİYOR

 

Altın satışlarını ilçelere göre de değerlendiren Başkan Ali Çelik, Muratpaşa ilçesi Lara bölgesinde pırlanta veya 14 ayar kolye gibi ürünler ilgi görürken, Döşemealtı ve Kepez ilçelerinde 22 ayar altın bileziklerin çok ilgi gördüğünü aktardı.

 

PIRLANTA SATIŞLARINA REKLAM DOPİNGİ

 

Başkan Çelik, "Son yıllarda televizyon ve gazete gibi medya sektörlerinde ünlü pırlanta reklamları görmekteyiz. Evlenecek adaylar da reklamlardan etkilenip evlilik tekliflerini pırlanta ile yapıyor. Gelin adaylarımız en çok tek taş pırlanta yüzük tercih ediyor, fakat pırlantadan ucuz maliyetle 14 ayar altın tek taş yüzükler de satılıyor" dedi.

 

Otellerdeki her şey dahil sisteminin Antalya merkezindeki kuyumcuların satışını da etkilediğini belirten Başkan Çelik, oteller bölgesindeki kuyumcuların merkez kuyumculara göre daha iyi olduğunu aktardı. DHA 

Editör: TE Bilisim