TOPLU ULAŞIM ESNAFINA DESTEK

Büyükşehir Belediye Meclisi, toplu ulaşım esnafını sevindiren bir karara imza attı. Başkan Türel, kent içi toplu ulaşımın sorunsuz yürütüldüğünü belirterek, ’’ 65 yaş üstü taşınan ücretsiz yolcular indirimli taşınan öğrenciler gibi düzenlemelerden dolayı esnafın  bir kaybı oldu.  Biz de esnafın bir desteğe ihtiyacı olmalı diye düşünerek bu kaybı karşılayalım görüşünü benimsedik. Bu kapsamdan esnaf temsilcilerimizle görüştükten sonra  ek gelir desteği kararına karar verdik” dedi..

 

 

 

 

TÜREL, İYİ PARTİ’Yİ  YİNE UNUTTU

Meclisi yöneten Başkan Türel, önceki toplantıda olduğu gibi, gündem maddeleri üzerinde siyasi parti gruplarının görüşünü alırken İYİ Parti Grubu’na söz vermeyi yine unuttu.  Türel, İYİ Parti Grubu’ndan özür dilerken, İYİ Parti Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Ertürk Yazar, unutulmaları nedeniyle Türel’i eleştirdi, partisinin bir daha unutulmaması istedi. İYİ Parti, daha önce de Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden grup toplantılarını gerçekleştirmek için bir oda tahsis edilmesini talep etmişti.  

 

----------------------------

 

 

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Menderes Türel yönetiminde gerçekleştirilen Ağustos ayı devam Meclisi’nde toplu ulaşım hizmetini yürüten otobüs esnafının Büyükşehir’den  her ay aldıkları 32 bin TL’lik gelir desteğinin her yıl düzenli olarak arttırılması kararı alındı.  Antalya Otıbüsçüler Esnaf Odası Başkanı Yasin Arslan ve toplu ulaşım esnafının ilgi gösterdiği gözlenen Meclis’te gündemin 23’üncü maddesi ‘’ Antalya merkezinde ki Aksu, Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı ve Muratpaşa İlçelerinde özel işletmeler bünyesinde faaliyet gösteren  ‘AU’ tahditli plakalı araçlara gelir desteği ödemesine ilişkin öneriydi. Oturumu yöneten Başkan Türel, kent içi toplu ulaşımın sorunsuz yürütüldüğünü belirterek, ’’ 65 yaş üstü taşınan ücretsiz yolcular indirimli taşınan öğrenciler  gibi düzenlemelerden dolayı esnafın  bir kaybı oldu.  Biz de esnafın bir desteğe ihtiyacı olmalı diye düşünerek bu kaybı karşılayalım görüşünü benimsedik. Bu kapsamdan esnaf temsilcilerimizle bizzat görüştüm ve ek gelir desteği kararına karar verdik” dedi..

TEFE TÜFE ARTIŞI OTOMATİĞE BAĞLANDI

 

Otobüsçüler Esnaf Odası, Büyükşehir Belediye Meclisi’ne başvurarak,  her yıl enflasyon oranına göre gelir desteğinin otomatik olarak arttırılmasını istemişti.  Düzenlemenin vatandaşa zam olarak yansımayacağı, otobüsçü esnafına payı anlamına geldiği belirtildi. Karara göre, otobüsçülerin belediyeden  her yıl yeni yılbaşında aldığı ücrete  tefe tüfe oranına göre  ek ödeme yapılacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ‘’ Toplu ulaşım geliri akaryakıta, araçların yedek parçaların  ve benzeri giderlerini karşılamıyor. Bu maddeyle her yıl tefe tüfe oranına göre artış yaparak, her yıl yılbaşı ile birlikte 32 bin lira gelirlerine ek ücret yansıtılacak’’ dedi

 

 

 

TÜREL, İYİ PARTİ’Yİ  YİNE UNUTTU

 

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin yöneten Başkan Menderes Türel, önceki toplantıda olduğu gibi, gündem maddeleri üzerinde siyasi parti gruplarının görüşünü alırken İYİ Parti Grubu’na söz vermeyi yine unuttu.  Türel, İYİ Parti Grubu’ndan özür dilerken, İYİ Parti Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Ertürk Yazar, unutulmaları nedeniyle Türel’i eleştirdi, partisinin bir daha unutulmaması istedi. İYİ Parti, daha önce de Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden grup toplantılarını gerçekleştirmek için bir oda tahsis edilmesini talep etmişti. Senem KÖR

 

Editör: TE Bilisim