CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e teyzesinin oğlu olduğunu iddia ettiği Faik Şenli ve Denfaş firmasıyla ilgili yeni sorular yöneltti. Yazılı bir açıklama yapan Şahin, “Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Tabelacı Menderes Türel’e, hakkında çıkan iddialarla ilgili kamuoyunu aydınlatması amacıyla bir takım sorular sormuştuk. Türel’in akrabası, basında yer alan ifadelerle bir dönem sağ kolu olan Faik Şenli’nin sahiplerinden olduğu Denfaş Reklam Tanıtım Organizasyon Limited Şirketi ile Antalya Büyükşehir Belediyesi arasında var olduğu iddia edilen akçeli ilişkilerin neler olduğuna dair sorduğumuz sorulara henüz bir yanıt alamadık” dedi.

CHP’li Şahin, yazılı açıklamasında daha sonra şu görüşlere yer verdi: “ Tabelacı başkan, sosyal medya hesabı üzerinden sadece bahsi geçen şirketin ortaklarıyla bir akrabalık bağının olmadığını söyledi. Bizim bu açıklamada anlayamadığınız bir husus var. Tabelacı başkanın akrabalık bağının olmadığını kast ettiği kişi Faik Şenli midir? Eğer öyle ise tabelacı Başkan, nikahını kıydığı ve basında ‘teyzesinin çocuğu’ ve ‘sağ kolu’ olarak yer alan Faik Şenli’yi akrabası olarak görmüyor mu?” 

TÜREL: YARGIDA HESAP VERECEKLER

CHP’li Şahin’in açıklamalarına ve ortaya atılan iddialara önceki gün sosyal medya aracılığıyla Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel şu cevabı verdi: “Son günlerde uydurma senaryolarla ortaya çıkanlar düştükleri bataklıktan kurtulmak için yine bilindik hezeyanlara başvuruyorlar. Antalya’da yapılanlar karşısında ezilenler her zamanki gibi iftira rüzgârına kapılıyor. Geçmişte olduğu gibi yalanları ile gündemi meşgul etmeye çalışanlar yine rol çalıyor. Maalesef bazı siyasiler bu uydurulan senaryolara alet olarak, kamuoyunu yanıltıyor. Hayal ürünü senaryolardaki şirket ortaklarıyla en ufak akrabalık bağım olmadığı gibi uydurulan yalanların hesabını tüm ilgili kişiler yargı nezdinde verecek ve gerçekler ortaya çıkacaktır.”

KÖKTAŞ: YARGIDA HESABI SORULACAK

DENFAŞ AŞ sahibi Deniz Köktaş da dün yazılı açıklama yaptı: “Bizim resmi kurumlara iş yaptığımız dönemler itibarıyla hiçbir kurum çalışanının şirketimizde gizli ya da açık bir ortaklığı asla söz konusu değildir. Belediyeye hizmet verdiğimiz dönemde ne o gerçek dışı iftiraların yer aldığı Faik Şenli’nin ne de Başkan veya ailesinden birilerinin yakınının ve ne de herhangi bir kurum görevlisinin ya da yakınının bizimle hiçbir ortaklığı söz konusu olmamıştır. İftira atıldığı gibi bir ödeme de yapılmamıştır. Buna ilişkin iftiralara cevap vermeye gerek bile yok diye düşünürken; bu defa CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin isimli şahsında bu yazıyı dayanak yaparak ismimiz ve şirket unvanımızın basın önünde kullandığı anlaşılmaktadır. Şahsımız ve şirketimizle ilgili dile getirilen tüm iddialar gerçek dışıdır, düzmecedir, yalan ve iftiradır. Şahsımızı ve şirketimizi kendi siyasi oyunlarının içine çekme gayretlerini şiddetle kınıyoruz.  Konu ile ilgili olarak bu iftiraları atanlar hakkında tazminat davası açmak üzere avukatımıza yetki verilmiş olup kanun karşısında bu haksızlığın hesabı sorulacaktır.”

ŞENLİ: DAVA AÇACAĞIM

Faik Şenli de yazılı açıklama yaparak iddiaları yargıya taşıyacağını beyan etti: “Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde Protokol Şube Müdürlüğü ekibinde bir süredir aktif görev yapmaktayım. Olağanüstü bir performansla gece gündüz demeden iş günü-tatil ayrımı yapmadan çok yoğun tempoda Antalya’ya hizmet üretmeye çalışan Başkanımızın bu temposuna uyma gayreti gösterdim. İş dünyasında çok doğal olarak zaman zaman yapılan uygulamalara bir örnek olarak kısa süre önce başka bir birime görevlendirilmem yapıldı.  Bu görevlendirme başka yöne çekilerek, ismimin karalanmaya çalışıldığını hayretle gördüm. Bana yönelik haberler, akıl almaz yalan ve iftiralar içermektedir. Gerçekle hiçbir alakası olmayan ortaklıklar, kirli para ilişkileri uydurularak bir yandan bana saldırılmış diğer yandan belediyeye iş yapan kişi ve firmalara iftira atılmış ve tüm bu yalan dolanla Başkanımıza siyasi zarar verme hesabı güdülmüştür. Dava açacağım, hakkımı yargıda arayacağım.”

GÖRKEM DELLAL 

 

 

 

Editör: TE Bilisim