Kepez Belediyesi’nin eski başkanlarından Mehmet Atay, Akdeniz GERÇEK Gazetesine ses getirecek açıklamalarda bulundu. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’yü başarısız bulduğunu kaydeden Atay, “Yalanla, dolanla kent yönetilmez. Bu millete hizmet yapmanın yolu yalandan, dolandan geçmez. Çıkalım bir televizyona ve açık oturumda tartışalım” dedi.

 

YOL ORTASINDA CAMİ Mİ OLUR?

Hakan Tütüncü’nün çalışmalarını beğenmediğini kaydeden Atay, “Güneş Mahallesi’nde eski ismi Hastane Caddesi olan bölgede Kız Meslek Lisesi’nin doğu tarafından geçen bir yol var. Bu duble yolun tam ortasında bir cami var. Ben belediye başkanlığından ayrılalı tam 15 sene oldu ve o cami hala orada. Onu bile kaldıramayan bir belediyenin başarılı olduğunu ben nasıl söyleyeyim? İyi çalışan bir belediye, yolun kenarında bir camiye yer bulup oraya taşıyamaz mı? Buna bir çözüm bulamaz mı? Bunu taşımak çok mu zor? Ya yolu ya da camiyi kaldıracak. Bir başkan bu sorumluluğu almaz mı? Her şeyde olduğu gibi sorun çözmekten çok yanından dolanmaya çalışıyorlar. Burada da aynı şey olmuş. Çözüm bulmak yerine olduğu gibi bırakmış” dedi.

 

BU NASIL KENT MEYDANI?

Atay, Kuzeyyaka Mahallesi’ndeki kent meydanı ile ilgili de sert eleştirilerde bulundu. Atay, şöyle dedi: “Kent meydanı diye yıllardır seçimlerde liderlerin gelip miting yaptığı Kuzeyyaka Mahallesi’ndeki Seyhan Caddesinin kenarında bir yeşil alan var. Burayı kent meydanı ilan etmiş şimdi üzerini kapatıyor. Böyle şey mi olur? Genişliği 50 metreyi bulmayan bir kaç yüzme metre uzunluğunda bir yeşil bant burası. Böyle bir kent meydanı olmaz. Kent meydanı olmuşsa da üzeri kapatılmaz. Hakan Tütüncü’nün belediyecilik anlayışı bu! Dolayısıyla ‘lay lay lom’ ile geçen 10 yıllık bir Hakan Tütüncü dönemi yaşıyoruz.”

 

DOKUMA’YI BEN BAŞLATTIM

Hakan Tütüncü’nün çok övündüğü ‘Dokuma’yı Antalya’ya kazandırdık’ sözünü de içerleyen Atay, projeyi geçmişte kedisinin başlattığını vurguladı. Atay, şöyle konuştu: “Dokuma Fabrikası’nın önünden geçerken ‘Dokuma’yı Antalya’ya kazandırdık’ yazısı dikkatimi çekti. O Dokuma Fabrikası’nda ‘kent parkı’ diye proje yapan belediye başkanı benim. Bu proje, Antalya Kent Konseyi’ne onaylatılmış bir projeydi. Dokuma’nın o dönemde, ‘burası Özelleştirme İdaresi’ne ait, buraya devredilen yerlere plan yapamazsınız’ diyorlardı. Biz de ‘Türkiye bir hukuk devletidir, biz planı yapıyoruz’ dedik ve yaptık. Özelleştirme İdaresi’ne de ‘Dokuma’nın, Antalya Kent Parkı, Antalya Kent Meydanı’ olduğunu söyledik. Buranın ‘bedelli ya da bedelsiz ve Kepez Belediyesi’ne devrini verin’ diye yazı yazdık.”

 

YALANLA, DOLANLA KENT YÖNETİLMEZ

“Bizzat şehir plancılarıyla beraber gidip yaptığımız görüşmelerimiz de var. İşte bizim bu oluşturduğumuz altyapının üzerine Erdal Bey (Öner) zamanından Kepez Belediyesi’ne devredildi. Ne oldu bu tapu başka bir yerlere uçtu da mı şimdi geri kazanıldı? Bunu bir açıklaması lazım. Çıkalım bir televizyona ve açık oturumda tartışalım. Hakan Tütüncü’ye ‘Hodri Meydan’ diyorum. Yalanla, dolanla kent yönetilmez. Bu millete hizmet yapmanın yolu yalandan, dolandan geçmez.”

 

BUNLARDAN DAHA ZEKİYİM!

Mehmet Atay, açıklamalarının sonunda geçmişte açtıkları yolların birçoğunun hala imar edilemediğini de ifade etti. Atay sözlerini şöyle tamamladı: “Onlara yenileri ilave edilmemiş. Mesela Altınova’da açtıkları yol. Bizim yaptığımız Altınova’daki plan, benden sonra iptal edildi, aradan 14 yıl geçtikten sonra harfiyen uygulandı. Demek ki ben bunlardan halka hizmet olarak, şehircilik planlaması açısından ve zeka olarak 14 yıl daha öndeymişim. Bu planı iptal eden, ettiren bu zihniyettir, aradan yıllar sonra yapan yine aynı zihniyettir.” Kubilay ELDEMİRCİ

 

Editör: TE Bilisim