Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu son uyum KHK’ları ve Cumhurbaşkanlığı kararnamelerinin çalışma yaşamını baskıcı bir şekilde düzenlemesine tepki gösterdi. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Başkanı Mehmet Balık bir basın toplantısı düzenleyerek çalışma hayatında tüm emekçiler ve emek örgütleri açısından baskıların arttığı, hakların ve özgürlüklerin daha da daraltıldığı bu dönemde yeni bir anlayışla örgütleme ve mücadele etme zorunluluğunun ortaya çıktığını söyledi.

TEK BİR KİŞİNİN İNSİYATİFİNDE

Balık, son düzenlemelerle sendikaları da denetleyen Devlet Denetleme Kurumu’nun Cumhurbaşkanına bağlandığına, böylelikle sendikaların tek bir kişinin insiyatifine bırakıldığına dikkati çekti. İşçi temsilcilerinin bulunduğu ekonomik ve Sosyal Konseyin üyelerinin de aynı kişi tarafından belirlenecek olmasının, Asgari Ücret Tespit Komisyonunun da ortadan kaldırılarak, asgari ücretin belirlenmesinin de yine sadece Cumhurbaşkanına bırakılmasının sendikal hak ve özgürlükleri ortadan kaldırdığını vurgulayan Mehmet Balık zorunlu performans sistemi ile kamunun cendere altına alındığını, sürgün ve ihraç cezalarının da emekçileri baskı altında tutmak için kullanıldığını kaydetti.

Kamuda iş güvencesinin de adım adım yok edildiğini vurgulayan Balık, “Kamu emekçileri buna sessiz kalmayacak, Birleşik Kamu-İş bu saldırıya göz yummayacak” dedi.

SORUMLULUĞU ALACAĞIZ

Emek örgütlerinin güçlü bir birliktelik ve mevzi oluşturması gerektiğine dikkati çeken Mehmet Balık şöyle konuştu: “Birleşik Kamu İş Konfederasyonu olarak emeğin haklarına karşı planlanan tüm bu saldırıları boşa düşürmek, ülkemizde hak ve özgürlükler mücadelesine yeni bir soluk kazandırmak için ‘Emek Hareketinde Güçlü Bir Mevzi’nin oluşumu için gerekli sorumluluğu alacağımızı ve tüm emekçiler adına mücadele edeceğimizi emek dünyasına ve emek dostlarına bildirmek isteriz.” Kubilay ELDEMİRCİ

 

Editör: TE Bilisim