Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin’in ulaşım sektöründe kalitenin artması için Akdeniz Üniversitesi bünyesinde ‘Otobüs Kaptanlığı Ön Lisans Programı’ açılmasını talep etmesini değerlendirdi.

Yavuz, yılda 12 milyon turisti taşıyan turizm şoförlerinin ve sorumluluklarının büyük olduğunu, bu yüzden Başkan Davut Çetin’in konuya parmak basmasının önemli ve çok iyi bir hamle olduğunu söyledi.

 

KAZALAR EĞİTİMDEN

DEĞİL YOĞUNLUKTAN

Yavuz, şöyle konuştu: “İyi niyetli bir çağrı olmakla birlikte; eğitim ve öğrenime inanmış biri olmakla birlikte, defalarca taşıma şirketlerinin şoförlerine turizm eğitimi ve sunumları yapan biri olmakla birlikte, Başkan Çetin’in önerisine aşağıdaki düşüncelerimi eklemek isterim. Üniversite bitiren bu zor şartlarda turizm şoförlüğü yapar mı? Yıllardır yaptığımız binlerce ankette şoförlerimiz misafirlerimizden en iyi notu aldılar. Bence kazalar üniversite eğitimi olmadığından değil, yaz döneminde yoğun çalışmadan kaynaklanıyor. Ehliyet olması turizm şoförlüğü yapmaya yeterli değil mi? Değilse bu durumda ehliyet almakta üniversite mezunu olmayı gerektirmez mi? İspanya’da, Yunanistan’da, İtalya’da şoförler üniversite mezunu değil ve bizim kaptanların çok gerisindeler. Yabancı dil bilenleri ise hem şoför hem rehber olarak çalışıyorlar. Eğitim kesinlikle şart ama üniversite mezunu olması konusu bence zor.”

Recep Yavuz, açıklamasının sonunda konunun çok doğru ve önemli olduğunu, eğitimin her boyuttan ele alınması halinde enerjinin doğru kullanılabileceğini kaydetti. Kubilay ELDEMİRCİ

Editör: TE Bilisim